Vágólapra másolva!
A tizennégy hazai induló közül öten jutottak fel a a budapesti női kard Grand Prix 64-es főtáblájára; köztük a 130 fős mezőny legfiatalabbja, a 15 éves Várhelyi Anna is. Csaba Edina, Nagy Orsolya, Varga Dóra és Benkó Réka ugyancsak ott lesz a szombati folytatásban.

A Grand Prix mezőnyének erősségét jelzi, hogy a világranglista első húsz helyezettje közül csak a kilencedik, a korábbi világbajnok francia Touya hiányzik, bár ő is ígérte, hogy itt lesz.

A Nemzeti Sportcsarnokban pénteken lebonyolított selejtezőben - ahol az első tizenhat kiemeltnek nem kellett vívnia - tizennégy hazai versenyző lépett pástra.

Közülük legjobban a világranglistán legelőrébb jegyzett kardvívónőnk, a 20. helyen rangsorolt Csaba Edina teljesített, aki csoportjában mind az öt asszóját megnyerte, s így ő is gyorsan felkerült a főtáblára. Mint ahogyan Nagy Orsolya (5 győzelem 6 asszóból) is. A későbbiek során Varga Dóra (4/5), Várhelyi Anna (4/6) és Benkó Réka (3/5) csatlakozott hozzájuk, miután ők a "lyukas 128-as táblán" még egy asszót nyertek. Várhelyi szereplése mindenképpen várakozáson felüli, hiszen 15 évesen az egész mezőnyből ő a legfiatalabb!

A 64-es főtáblán Csaba Edina a japán Hisagae, Nagy Orsolya az ugyancsak japán Nakamura, Varga Dóra a német Kubissa, Várhelyi Anna a görög Vougiouka, Benkó Réka az orosz Kormilicsina ellen lép pástra. Az UniCredit Bank Kupáért zajló versengés programja szombaton, délelőtt 9 órától folytatódik a 64-es tábla küzdelmeivel a Tornacsarnokban, a nyolcas döntőt 14 órától rendezik a Nemzeti Sportcsarnokban.

A női kardhétvége zárásaként vasárnap csapatversenyre kerül sor.