Vágólapra másolva!
A Budapesten megrendezett Magyar Kupa négyes döntőjének első helyért vívott csatájában a Győr 35-28-ra verte a Ferencvárost, míg a bronzmérkőzésen a Dunaferr 27-24-re nyert a Debrecen ellen.

Magyar Kupa, döntő
Forrás: [origo] Győri Audi ETO KC - Budapest Bank-FTC 35-28 (14-14)
Syma-csarnok, 2000 néző
vezette: Dobrovits, Tájok
Győr: Herr O. - Kovacsicz 4, Gogirla 2, Görbicz 11/2, Spiridon, Bradeanu 8, Vérten 4, Csere: Guiu (kapus), Hornyák 1, Djokic 3, Radulovics 2,
FTC: Harisova - Mravikova 2, Szamoránsky P 3, Uhraková, Tóth T. 8/3, Kirsner 3, Szucsánszki 7/3, Csere: Pastrovics (kapus), Soós 1, Zácsik 4
büntetők: 2/2, illetve 11/6
kiállítások: 2 perc, illetve 6 perc

A találkozó Herr Orsolya pillanataival kezdődött, hiszen a győriek kapusa zsinórban hét (!) labdát hárított, így csapata rögtön négygólos előnyre tett szert. A biztos vezetés érthetetlen módon a dunántúliakat zavarta meg jobban, egyre több technikai hibát követtek el, és Németh András korai időkérésének is köszönhetően a tizenhetedik percben már a fővárosiaknál volt az előny. Innentől felváltva vezettek a csapatok, és az izgalmas játékrész végén Tóth Tímea lövésével döntetlennel vonultak pihenőre a két gárda játékosai (14-14).

Forrás: MTI

A második harminc perc első negyedórájában tovább fokozódtak az izgalmak, mivel ebben az időben egyik együttes sem tudott ellépni a másiktól. Ezt követően azonban a szenzációs formában játszó Görbicz vezetésével rákapcsoltak Róth Kálmán lányai, és fokozatosan növelték előnyüket az egyre inkább elfáradó ferencvárosiak ellen. A találkozót végül megérdemelten nyerte a Győr (35-28), és sorozatban harmadszor bizonyultak a legjobbnak a Magyar Kupa küzdelmeiben.

Forrás: MTI

a 3. helyért
Forrás: [origo] Dunaferr NK - DVSC-Aquaticum 27-24 (15-12)
Syma-csarnok, 1500 néző
vezette: Baranyi, Szloska
legjobb dobók: Ferling 8, Pigniczki 5, Mörtel 5, illetve Orbán 9, Stuparicova 5, Szűcs 4,

A Debrecen mindössze az első negyedórában tudta igazán tartani magát, amikor még vezettek is, ám ezt követően végig a dunántúliaknál volt az előny, elsősorban Ferling, és Pigniczki gólerős játékának köszönhetően. A második játékrészben állandósult a Dunaferr három-négygólos előnye, amit a hajrában Sopronyiék csak két gólra tudtak megközelíteni, így végül Kovács Péter tanítványai nyerték a bronzmérkőzést.

Mobilpress