Vágólapra másolva!
A téli díjugrató országos bajnokság döntője után újabb rangos nagyszabású versenynek ad otthont a kaposvári Lovas Akadémia. Péntektől vasárnapig a Kaposvári Tavaszi Fesztivál keretein belül itt rendezik meg a Mesterek Tornája nemzetközi díjugrató- és díjlovagló-viadalt.

A háromnapos eseményen az érdeklődők több látványosnak ígérkező díjugratószámot tekinthetnek meg: a Nagydíj és a kis kör mezőnye mellett szerencsét próbálnak az ifjúsági és junior korú lovasok, illetve a fiatal (5-6 éves) lovak is. Újra lesz autós-lovas kombinált versenyszám, ahol az indulók előbb lovukkal, majd egy Ford típusú autóval mennek végig a kijelölt pályán. Nem marad el a "jokerugratás" sem, a legizgalmasabb pedig várhatóan most is a vasárnap délutáni Nagydíj-döntő lesz, amelyet Turi József emlékére írtak ki.

"Az előzetes nevezések alapján borítékolható a magas színvonal. A téli díjugrató országos bajnokság döntőjén is új nevezési csúcs született, és most is részvételi rekordra számítunk. Az összdíjazás 4,5 millió forint, az ugrópályák pedig valóban technikásak és látványosak lesznek" - ígéri dr. Hafner József, a szervezőbizottság társelnöke,

A házigazdák 60 lovas és 110 ló nevezését fogadták el. A somogyi színek képviseletében ifjabb Kövy Andrástól várható jó eredmény: "Kaposváriként természetesen igazán közel áll hozzám ez a verseny, így mindig külön készülök rá. A téli bajnokság minősítő fordulóiban jól teljesítettek a lovaim, a döntő viszont nem teljesen úgy sikerült, ahogy terveztem. A Mesterek Tornáján szeretnék javítani, idén pedig az a célom, hogy kijussak az Európa-bajnokságra" - fogalmazott a Zselic-Farm LK díjugratója.

A díjlovaglás élmezőnye ugyancsak eljön Somogyba: a szakágat tizenöten képviselik majd, és ugyancsak mindhárom napon pályára lovagolnak. A sok indulónak köszönhetően már reggel 7 órakor elkezdődik a napi műsor, és szinte megállás nélkül egészen estig tart a küzdelem. Pénteken és vasárnap a díjlovasok kelnek korán, szombaton viszont izgalmas ugrószámokkal indul a nap. A programban összesen 23 versenyszám kapott helyet.

A belépés ezúttal is ingyenes, és a szervezők abban bíznak, hogy a magyar lovassport hagyományos honi évadnyitója ezúttal is a sportág méltó ünnepe lesz.

A Mesterek Tornája nemzetközi díjugrató- és díjlovaglóverseny programja:
március 23., péntek:
7.00: díjlovaglás: junior Eb-csapatfeladat, fiatal lovas csapatfeladat, Intermediaire II. gyakorlat
11.00: díjugratás: kis kör minősítő I., fiatal lovak versenye I., fiatal lovasok versenye I., Nagydíj minősítő I.

március 24., szombat:
7.00: díjugratás: fiatal lovak versenye II., jokerugratás, fiatal lovasok versenye II., kis kör minősítő II., Nagydíj minősítő II.
16.00: díjlovaglás: junior Eb egyéni feladat, Szent György Díj, Nagydíj.

március 25., vasárnap:
7.00: díjlovaglás: junior kűr, Intermediaire I. kűr, Nagydíj-kűr.
11.00: díjugratás: fiatal lovak versenye, fiatal lovasok versenye, kis kör döntő, Ride and Drive Show, Mesterek Tornája Nagydíj-döntő Turi József emlékére.