Vágólapra másolva!
Kaohsziungban, a Világjátékokok hetedik versenynapján az uszonyos úszókra figyeltek a magyarok. A 400-as délutáni döntőben Kanyó Dénes országos csúccsal (3:01.76) bronzérmes lett, az aranyérmet az olasz Stefano Figni szerezte meg világcsúccsal (2:58.64).

"Elégedett vagyok, bár titkon azért az aranyban is reménykedtem. Még jobb eredményt érhettem volna el, ha a végső győztes melletti pályára kerülök, ezt a délelőtti selejtezők során rontottam el. Maga a döntő élvezetes volt, az utolsó 100-nál kis fáradtságot éreztem, egyébként könnyed volt. Az első és a második 200-on is ugyanúgy 1:30-at úsztam, ezt a technikát még néhai edzőmtől, Gyémánt Imre bácsitól tanultam. Örülök, hogy az egész csapat ilyen jól teljesített" - tette hozzá a magyar bronzérmes, aki szövetsége elnökétől, Dr. Nyíri Ivántól vehette át a medált a dobogón.

Női 200 méteres uszonyos úszásban Károlyi Csilla 1:34.33 perces országos rekorddal hatodik lett, Székely Lilla 50 méteres búvárúszásban a 8. helyet szerezte meg. Székely az 50 selejtezőben is országos csúcsot javított (16.92 mp), akárcsak a 4x100-as váltó első tagjaként 100 m-en 40.97 mp-es idejével.

Forrás: Vörös Nándor

Debreczeni Hajnalkával, Wirtz Melindával és Károlyi Csillával kiegészülve váltóban ötödik lett, szintén új országos csúccsal (2:47.61). Ezt a számot is a kínaiak nyerték világrekorddal, az ázsiai ország úszói összesen három aranyérmet gyűjtöttek be az első napon. A magyar csapat eddig 1 aranyat, 3 ezüstöt és 2 bronzot gyűjtött be a Világjátékokon.