Vágólapra másolva!
A Magyar (MLSZ) és a Spanyol Labdarúgó Szövetség együttműködési megállapodást írt alá hétfőn, ennek értelmében a magyar szakemberek megismerhetik majd a működési folyamatokat a világbajnok csapat hazájában. Az erről szóló szerződést Csányi Sándor, az MLSZ elnöke, valamint Ángel María Villar, a spanyol szervezet vezetője látta el kézjegyével Budapesten.

"Másodszor sikerült találkoznunk az elmúlt fél évben. Páratlannak, és példaértékűnek tekintem Villar úr elnökségét, remélem, egyszer a magyar elnökség munkája is ilyen eredményekkel párosul, mint amilyeneket a spanyol elért" - nyilatkozta Csányi Sándor.

"Ha eredményesek akarunk lenni, akkor azokról kell példát venni, akik a közelmúltban komoly sikereket értek el. Fontos szerződés ez a nemzetközi futballdiplomáciában is. Bízom benne, hogy a megállapodás közelebb visz minket oda, ahol voltunk."

Csányi hozzátette: a szerződés talán abban is segíthet, hogy a két ország válogatottja a közeljövőben egy barátságos mérkőzésen is összemérje tudását, igaz, ebben a kérdésben konkrétumokról még nem esett szó.

A megállapodás több területre is kiterjed: a felek segítséget nyújtanak majd egymásnak az edző-, utánpótlás- és játékvezető képzésben, valamint az MLSZ szakembereket küld ki Spanyolországba, akik tanulmányozhatják az ottani munkát.

"Ez a megállapodás még csak a bevezetés, és remélem, tovább terjedhet majd" - mondta Villar, aki már 22 éve áll a spanyol szövetség élén, emellett pedig a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) alelnöke, valamint az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) játékvezetői bizottságának elnöke is

"Az ötvenes években a magyaroknak csodálatos futballja volt, és sokat tanultunk tőlük. Most ránk figyel a világ, ugyanis válogatottunk az elmúlt években világbajnokságot és Európa-bajnokságot is nyert."

Az eseményen Villar sokat mesélt játékos múltjáról is, megemlítette például, hogy annak idején a spanyol válogatottban Kubala László irányítása alatt is játszott.