Vágólapra másolva!
Könnyen megfeledkeznek luxusautóikról a brit sportolók: a korábbi Liverpool-szélső, Pennant egy Porschét, Jenson Button apja egy Ferrarit hagyott el. Az autók mindkét esetben megkerültek.

Jermaine Pennant, a Stoke City 28 éves focistája a spanyolországi Zaragoza vasútállomásának parkolójában hagyta egy hónapig Porschéját, miután elfelejtette, hogy van neki egy ilyen autója - írta az autóelhagyásos esetekről készített összeállításában a Sun című bulvárlap.

A szélső, aki decemberben igazolt 2,8 millió fontért a Real Zaragoza csapatától a Stoke Cityhez, a beszámoló szerint megdöbbenéssel értesült arról, hogy egy vagyont kell kifizetnie parkolási büntetésre, mivel fogalma sem volt róla, hogy áll egy Porschéja a spanyol város pályaudvaránál. Pennant váltig bizonygatta, hogy nincs a hatósági leírásban szereplőnek megfelelő autója, de a rendszám - amely ráadásul személyre szabott volt, azaz szintén jó sokba került - egyértelműen bizonyította, hogy a zaragozai parkolóban talált Porsche az övé.

A játékos végül beletörődött a tényekbe, és megkérte egyik barátját, hogy vigye a kocsit spanyolországi villájához. Ez nem okozott különösebb nehézséget, mivel Pennant még a kulcsot is az elfelejtett Porschéban hagyta.

Jenson Button brit Forma 1-es világbajnok édesapja a Ferrariját hagyta el az olasz Riviérán. John Button, aki maga is versenyzett, vébét nyert raliban, bejelentette a helyi rendőrségnek, hogy ellopták szállodája elől élénkpiros Ferrari Maranello 550-esét, majd visszatért monte-carlói otthonába.

Alig 24 óra elteltével azonban megcsörrent telefonja, és az olasz rendőrség közölte vele: megtalálták a mintegy 50 millió forint értékű autót, mindössze nyolcszáz méterre a szállodától. A Ferrari szabályosan parkolt, be volt zárva és semmiféle külsérelmi nyom nem volt rajta.

A rendőrök a brit lap szerint abból a feltételezésből indulnak ki, hogy az idősebbik Button leparkolt vagyont érő kocsijával - és azonnal el is felejtette, hogy egyáltalán használta a járművet, és arról is, hogy hol hagyta.

A Ferrarit végül egy autómentő furgonnal szállították John Button monte-carlói házához.