Vágólapra másolva!
Az U21-es válogatott korábbi edzője, Várhidi Péter a Nemzeti Sportnak azt mondta: Ha kiderül, hogy manipulálták a 2008-as, 8-0-s magyar vereséggel végződött Szerbia-Magyarország Európa-bajnoki selejtezőt, utánajár, milyen kártérítési lehetőségei lehetnek.

A magyar U21-es labdarúgó-válogatott 2008-ban, Eb-selejtezőn 8-0-ra kikapott Szerbiától, és a mérkőzés utáni évben Pintér Ádám elismerte: a meccs előtt valaki megkereste, és arra kérte, hogy játsszon vereségre, de erre a középpályás egyértelműen nemet mondott.

Várhidi Péter megbízott szövetségi edzőként ült a kispadon, és már bejelentették, hogy ő lesz az olimpiai válogatott szakvezetője, de a súlyos vereség után felbontották a szerződését. "Nekem az a meccs konkrétan az állásomba került" - nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Várhidi Péter, akit azért is bosszant az ügy, mert így el sem kezdhetett dolgozni az olimpiai válogatottal, így - mint mondja - elesett egy esetleges londoni olimpiai szerepléstől.

"Számomra idegen csapattal kellett meccset játszanom. Beugrottam két meccsre, és ezzel sokat veszítettem. Ráadásul azóta többen is gyanúsnak nevezték ezt a mérkőzést" - tette hozzá Várhidi.

Várhidi három éve így értékelte a 8-0-s vereséget:


A találkozót az ügyészség is vizsgálja. "A kudarc miatt eddig csak engem vettek elő, még azokat sem, akik utólag elismerték, hogy megkeresték őket, de abban a pillanatban nem jelentették. Ha erről már a meccs előtt tudok, minden másképp történt volna. Az akkori eljárásból az derült ki, hogy a szövetség akkori vezetősége egy személyben engem tett felelőssé a vereségért" - mondta a tréner, aki elárulta: jogi lépéseket is tehet, ha kiderül, hogy manipulálták a meccs végeredményét.

"Ha valóban belenyúltak a meccsbe, remélem, kiderül, kik voltak azok, és megkapják érte a büntetésüket. Ebben az esetben azonnal utánajárok, hogy milyen lehetőségeim vannak. Ha van rá esély, én is élnék a kártérítési lehetőséggel, hiszen a munkámat vesztettem el, és az esetleges olimpiai szereplés lehetőségét is elbuktam" - nyilatkozta Várhidi, aki nem tudja, hogy valóban befolyásolták-e a mérkőzést. "De ha egy játékost felhívtak, akkor megkereshettek másokat is" - jelentette ki.

A meccs góljai:


(A 8-0-s vereség után egy NB I-es vezetőedzővel, egy volt élvonalbeli bíróval és egy visszavonult focistával megnéztük, hogyan születtek a gólok a Szerbia ellen mérkőzésen. Az elemzésünket itt olvashatja.)