Társoldalunk:

Három hét múlva derülhet ki, mi okozta a magyar salakmotoros halálát

2011.05.25. 13:49

Szülővárosában, Ljubljanában helyezik végső nyugalomba Ferjan Matej szlovén-magyar kettős állampolgárságú salakmotorost, aki váratlanul hunyt el a múlt hétvégén a lengyelországi Gorzówban.

A gorzówi Szent Adalbert plébánián ravatalozták fel a 34 évet élt sportembert, akitől elbúcsúztak egykori klubtársai, barátai és szurkolói. Ferjan holttestét szerdán szállítják a szlovén fővárosba.

A versenyző holttestére magyar szerelője, Vaskó Norbert talált rá vasárnap reggel Ferjan lengyelországi lakásának mélygarázsában. Ferjan az autójában halt meg, eddig tisztázatlan körülmények között. Vaskó elmondta, Ferjan Gorzówban tartózkodó szülei arra kérték, semmilyen tájékoztatást ne adjon a médiának. A magyar szerelőt vasárnap és hétfőn is kihallgatta a lengyel rendőrség.

Az első ügyészségi vizsgálatok után kiderült, az idegenkezűség kizárható, mivel külsérelmi nyomok nem voltak a versenyző testén, így a közvetlen halálokot nem tudták megállapítani. A boncoláskor szövettani és toxikológiai vizsgálatokat is végeztek, ezek eredményére 3-4 hetet kell várni.

Ferjan szülőhazájában, Szlovéniában sorozatban öt egyéni bajnoki címet szerzett 1997 és 2001 között, majd 2003-tól Magyarországon - a debreceni Simon and Wolf SC (2003-2008), a SpeedWolf Debrecen (2009-2010) és a Miskolc Speedway (2011) színeiben - halmozott sikert sikerre: öt egyéni bajnoki arany került a nyakába.

Legnagyobb diadalát 2000-ben aratta, amikor kiharcolta a Grand Prix-be jutást, s így 2001-ben és 2002-ben a világ legjobbjai között versenyzett. A rendkívül népszerű salakmotoros 2007-ben megkapta a magyar állampolgárságot, s így elévülhetetlen érdemeket szerzett abban, hogy a válogatott 2008-ban bejutott a Világkupába.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK