Társoldalunk:

Egy késsel tartotta féken a cápákat a tengeren rekedt lengyel vitorlázó

Két napig küzdött a túlélésért a Vörös-tengeren egy ismert lengyel sárkányvitorlázó-bajnok, aki a váratlan szélcsend miatt rekedt a nyílt vizen.

A lengyel média keddi beszámolói szerint Jan Lisewskinek nemcsak a szomjúsággal, az éhséggel és a kimerültséggel kellett megküzdenie, hanem cápák meg-megújuló támadásaival is.

Mint azt a sportember a PAP lengyel hírügynökségnek elmondta, energiaitalok, némi víz, két energiaszelet és egy erős kés segítségével vészelte át a nem egészen két napot a tengeren: ez utóbbival a rátámadó cápákat hárította el úgy, hogy összeszurkálta a szemüket, az orrukat, a kopoltyújukat.   

A gdanski férfi egy szörfdeszkát és egy sárkányernyőt összekapcsolva próbálta meg átszelni a Vörös-tengert az egyiptomi El Gouna és a szaúd-arábiai Duba között.   

Már megtette az út kétharmadát, amikor szélcsend állt be, emiatt leeresztett a vitorlája. Mivel egyre nagyobb hullámok csapdosták és közeledett az este, vészjelzéseket adott le, de 40 órába telt, amíg a szaúd-arábiai parti őrség megtalálta.    

A 42 éves kitesurfbajnok és -oktató tavaly elsőként kelt át a Balti-tengeren sárkányos vitorlázóként.

KAPCSOLÓDÓ CIKK