Rossi legyőzte a haragot és keserűséget

Marc Marquez, Valentino Rossi, MOTO-GP, motorsport
MALAYSIA, SEPANG : Repsol Honda Team's Spanish rider Marc Marquez (L) and Movistar Yamaha MotoGP's Italian rider Valentino Rossi (R) ride their bikes during the Malaysian Grand Prix MotoGP motorcycling race at the Sepang International Circuit on October 25, 2015. AFP PHOTO / MOHD RASFAN
Vágólapra másolva!
Büntetése ellenére az utolsó rajtkockából is nekivág az összetettben éllovas Valentino Rossi a gyorsaságimotoros-világbajnokság szezonzáró futamának, a jövő hétvégi Valenciai Nagydíjnak.

A 36 éves, kilencszeres világbajnok Rossit a vasárnapi szepangi futamot követően szankcionálták: az olasz versenyző nagy csatát vívott a címvédő spanyol Marc Marquezzel a MotoGP futamában, majd a hetedik körben a lábával odébb tolta mellette haladó riválisát, aki emiatt felborult, a kavicságyba került és feladta a versenyt. A versenybírák hosszas tanácskozás után három büntetőponttal sújtották a harmadikként végző Rossit, és mivel egy már volt neki korábbról, csak utolsóként indulhat Valenciában.

Rossi a futam után visszautasította, hogy veszélyesen versenyzett volna. Felvetette, hogy esetleg kihagyja az utolsó viadalt, mivel úgy vélte, nagyon kicsi az esélye, hogy az utolsó helyről meg tudja védeni hétpontos előnyét a Malajziában második spanyol Jorge Lorenzóval szemben.

Marc Marquez és Valentino Rossi nagy csatát vívott egymással Malajziában Forrás: AFP/Mohd Rasfan

"Köszönöm mindenkinek a támogatást. Az, hogy elolvastam a sok üzenetet (...), segített legyőznöm a haragot és keserűséget" - utalt Rossi a szurkolók Twitteren és Facebookon küldött buzdításaira, hozzátéve: "mától már Valenciára koncentrálva dolgozunk".

Közel 370 ezer szurkoló írt alá egy, a MotoGP szervezőinek szánt online petíciót, amelyben azt kérik, csökkentsék az olasz sztár valenciai büntetését.