Az ember, aki legyőzte Mayweathert

173790700
Boxer Floyd Mayweather Jr. of US poses with Justin Bieber as he celebrates his majority decision victory over Canelo Alvarez, Mexico, during their WBC/WBA 154-pound title fight at the MGM Grand Garden Arena, September 14, 2013 in Las Vegas, Nevada. AFP PHOTO / John GURZINSKI
Vágólapra másolva!
Tény, hogy Floyd Mayweather soha nem veszített profi bokszmeccset, mégsem maradt veretlen pályafutása során, hiszen az 1996-os atlantai olimpia elődöntőjében bekulcsolt egy vereséget – igaz, még amatőrként. Legyőzőjének pályafutása nem is alakulhatott volna rosszabbul. 

Az 1996-ban 27 éves bolgár Szerafim Todorov szoros, 10-9-es pontozással verte meg Mayweathert az olimpián, és az amerikaiak hiába hisztiztek, a bolgár ökölvívó vívhatta a döntőt, amit végül elveszített. Todorov egyébként nem akárki, az amatőr ökölvívás egyik nagy alakjaként, a súlycsoport esélyeseként érkezett Atlantába, harmat-, és pehelysúlyban is nyert 3-3 világbajnoki és Európa-bajnoki aranyérmet.

Todorovot az elődöntő után azonnal megkörnyékezték a promóterek, és elé toltak egy profi szerződést, amire ő csípőből nemet mondott. Ugyanígy tett a török szövetség ajánlatával, akik egymillió dollárt kínáltak neki, ha az olimpia után török színekben folytatja a versenyzést.

Kár volt nemet mondani

„Miután nemet mondtam a profi ajánlatra, tudja, mi történt? – mondta Todorov a vele interjút készítő Sam Bordennek. – Fogták magukat, és egyenesen Floydhoz mentek, és elkezdtek angolul beszélgetni.”

Somluck Kamsing legyőzte a döntőben Forrás: Origo

Miközben legyőzöttje a világ legnagyobb pénzeket kaszáló sportolója, a bolgár ökölvívó jelenleg 120 ezer forintnak megfelelő összegből tengődik feleségével. Mindketten munkanélküliek, Todorov legutolsó munkahelye egy bevásárlóközpont volt, de ott is megszűnt a munkahelye. Egy rossz hírű, drogosok és bűnözők által lakott környéken élnek.

Itt látható a legendássá vált Todorov-Mayweather elődöntő.

Más szelek fújnak Forrás: AFP/John Gurzinski