Vágólapra másolva!
Benedek Tibor szövetségi kapitány jóval a végleges határidő előtt kihirdette a pólóválogatott 13 fős olimpiai keretét - írta a Waterpolo.hu.

A 13 fős keret

Decker Attila, Decker Ádám, Erdélyi Balázs, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Kis Gábor, Manhercz Krisztián, Nagy Viktor, Szivós Márton, Varga Dániel, Varga Dénes, Vámos Márton, Zalánki Gergő.

"A most kijelölt csapat gyors, kellően ötvöződik benne a fiatalos lendület és a rutin. Lesz most egy hónapunk arra, hogy együtt készüljünk, összeszokjunk, ami azért is különösen fontos, mert nagy a korkülönbség néhány játékos között" - mondta Benedek, aki a szűkítés áldozatául esett hat játékosnak külön megköszönte a munkát.

A kapitány dicsérte a kétszeres olimpiai bajnok Madaras Norbertet is, aki "úgy vállalta a felkészülést, hogy nem volt garantált helye", továbbá "fantasztikus játékos, nagy rutinnal, ugyanakkor a döntésem szerint két balkezessel erősebbek vagyunk".

Edzés a szerbekkel

Az olimpia előtt a csapat több meccset is játszik. Július 9-én, 16 órától Miskolctapolcán Brazília lesz az ellenfél, Ratko Rudic csapatával az olimpián is találkoznak majd a fiúk. Július 15. és 17. között rendezik a margitszigeti BENU-kupát, ahol Horvátország, Grúzia és Ausztrália lesz az ellenfél, az utóbbi szintén olimpiai ellenfél is.

A BENU-kupa után Belgrádba utazik a válogatott, ahol a világ- és Európa-bajnok, Világliga-győztes Szerbiával edz két napon át.

Rióba július 30-án utazik a válogatott.

Az olimpiai menetrend

Férfiak, csoportmérkőzések:

augusztus 6., szombat:
Szerbia-Magyarország – 9.00 (magyar idő szerint: 14.00)

augusztus 8., hétfő:
Magyarország-Ausztrália – 20.50 (magyar idő szerint: augusztus 9., 1.50)

augusztus 10., szerda:
Görögország-Magyarország – 10.20 (magyar idő szerint: 15.20)

augusztus 12., péntek:
Magyarország-Japán – 20.50 (magyar idő szerint: augusztus 13., 1.50)

augusztus 14., vasárnap:
Brazília-Magyarország – 20.50 (magyar idő szerint: augusztus 15., 1.50)

A férfitorna döntőjét augusztus 20-án, 17.50-től, magyar idő szerint 22.50-től rendezik.