Egy sportkocsi sebességével száguldott le a vulkánról az őrült mountainbike-os

Markus Stoeckl
Markus Stoeckl performs during VMax 200 at the Atacama Desert, Chile on December 10, 2016 // Grit Koenig / Red Bull Content Pool // P-20170109-00647 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Vágólapra másolva!
Markus Stöckl osztrák kerékpárversenyző és csapatvezető saját sebességi rekordját döntötte meg a chilei Atacama sivatag egyik vulkánjának az oldalán.

A 43 éves osztrák bringás főállásban az MS Racing nevű mountainbike-csapat irányítója, ráérő idejében pedig sebességi rekordokat dönt meg - melyek jobbára korábban is az ő nevéhez fűződtek.

Csütörtökön például a chilei Atacama sivatag egyik, kerékpáros sebességi rekordok megdöntésére "tervezett" vulkán oldalában adta át a múltnak saját 165 km/h-s rekordját, és száguldott ezúttal 167,6 km/h-s tempóban. A hihetetlen sebesség eléréséhez mindössze 11 másodpercre volt szüksége.

A kiválasztott, 3972 méter magas vulkán oldala a rajtnál 45 fokos lejtővel kecsegtetett, és ez az idilli állapot egészen 1200 méteren át fennállt. Stöcklnek viszont 650 méter is elég volt, hogy rekordsebességre gyorsuljon.

Az osztrák bringás a vállalkozás veszélyességének megfelelően speciális szerelésben ült fel egy csöppet sem speciális bringa nyergébe. A ruhában - akárcsak az alpesi sízőknél - légzsák van, ami egy esetleges bukás esetén képes tompítani a becsapódással járó ütést.

Az említett kerékpár azonban a ruhával szemben teljesen hétköznapi, egy bármelyik bringaboltban kapható kétkerekű volt.