Vágólapra másolva!
A kolumbiai Atlético Nacional nyerte meg a dél-amerikai labdarúgó Szuperkupát (Recopa Sudamericana), mivel a szerdai visszavágón 4-1-re verte a brazil Chapecoensét, amely fél évvel a csapatot ért repülőgép-szerencsétlenség után tért vissza Medellínbe.

A brazilok hazai pályán megszerzett minimális előnye (2-1) már az első félidőben egygólos hátránnyá változott, majd a hajrához érve már 4-0-ra vezetett az Atlético. A Chapecoense a 83. percben szépített, de 4-1-es veresége azt jelentette, hogy a Nacional összesítésben 5-3-as gólkülönbséggel diadalmaskodott - története során először.

Az Atlético sikerét hozta a mérkőzés Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Luis Benavides

„Tanulunk ebből a mérkőzésből is, és az ismert nehézségek után újjáépítjük a csapatot" - mondta Vagner Mancini, a "Chape" vezetőedzője.

A Chapecoense decemberben a Nacional elleni Copa Sudamericana-döntőre utazott, amikor repülőgépe - vélhetően a kifogyott üzemanyag miatt - röviddel a leszállás előtt lezuhant Medellín közelében.

A klub 19 játékosa hunyt el a 71 áldozattal járó szerencsétlenségben. Később a kolumbiai egyesület kezdeményezésére a Dél-amerikai Labdarúgó Szövetség (CONMEBOL) a Chapecoensét nyilvánította a második számú kontinentális kupasorozat győztesének.

Miután az Atlético tavaly júliusban elhódította a Libertadores Kupát, a két gárda most a Recopa Sudamericanáért küzdött meg egymással.

A kolumbiai visszavágóra a tragédia hat túlélője közül négyen utaztak el:

a játékosok közül Jackson Follmann - akinek amputálni kellett az egyik lábát -, Alan Ruschel és Neto, továbbá Rafael Henzel rádiós újságíró.