Vágólapra másolva!
Szenegál labdarúgó-válogatottja megismételt mérkőzésen 2-0-ra legyőzte a dél-afrikai csapatot idegenben a 2018-as, oroszországi világbajnokság afrikai selejtezősorozatában, pénteki sikerével pedig bebiztosította csoportgyőzelmét, egyúttal vb-részvételét.

A szenegáliaknak győzniük kellett ahhoz, hogy a keddi, utolsó forduló eredményeitől függetlenül megnyerjék négyesüket, amelyben így öt ponttal megelőzik Burkina Fasót és a Zöld-foki szigeteket. A dél-afrikaiak négy ponttal sereghajtóként várták a meccset, de ha felülmúlták volna riválisukat, akkor a második helyre előrelépnek és megőrzik esélyüket a vb-részvételre.

Szenegáli örömünnep Forrás: AFP/Phill Magakoe

A dél-afrikai meccsen a West Ham csatára, Diafra Sakho szerzett vezetést, majd Thamsanqa Mkhize kabaréba illő öngólja biztosította be a szenegáli győzelmet.

Szenegál története során másodszor szerepelhet majd a vb-n, 2002-ben a negyeddöntőig jutott.

A polokwanei összecsapás újrajátszott mérkőzés volt, ugyanis a tavalyi találkozó eredményét - 2-1 a dél-afrikaiak javára - a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) utólag törölte, mivel az időközben örökös eltiltással sújtott ghánai Joseph Lamptey játékvezető érintett volt a meccsel összefüggő fogadásban, ezért szándékosan csalt.

Afrikából Nigéria és Egyiptom már kijutott az oroszországi tornára, a maradék két hely sorsa szombaton dől el.