Vágólapra másolva!
A San Jose Sharks legendája, Patrick Marleau történelmet írt a Minnesota Wild otthonában azzal, hogy az 1767. NHL-mérkőzését játszotta az észak-amerikai profi jégkorongliga szombati játéknapján.

A San Jose Sharks 5-2-re kikapott ugyan a Minnesota Wild otthonában, a vendégcsapatban Patrick Marleau mégis nagy ünneplést kapott, még a hazai játékosoktól és nézőktől is.

A 41 éves csatár 1767. NHL-mérkőzését játszotta, és ezzel beérte a ligarekordot tartó legendát, Gordie Howe-t.

A címvédő Tampa Bay Lightning 5-3-ra kikapott a vendég Florida Pantherstől. A St. Louis hiába szerzett kétgólos vezetést, az Arizona 3-2-re fordított, és megszakította ötmeccses nyeretlenségi sorozatát.

Drake Batherson három ponttal - két gól és egy gólpassz -, Matt Murray hibátlan mutatóval, 23 védéssel vette ki a részét az Ottawa 4-0-s sikeréből a Montreal ellen. Murray karrierje 12. shutoutját érte el, másfél év után maradt érintetlen a kapuja. A Senatorsnak a szezonban ez volt az első olyan meccse, amelyen nem kapott gólt.

Pavel Buchnevich mesterhármassal ünnepelte 26. születésnapját, hathatós segítségével pedig a New York Rangers 6-3-ra legyőzte a New Jersey Devilst. Buchnevich a Rangers történetének első szülinaposa, aki az ünnepét három góllal tette még emlékezetesebbé, a liga történetében viszont a 14., idén áprilisban - a 28 éves Viktor Arvidsson (Nashville Predators) után - már a második.

Alekszandr Ovecskin csapatkapitányhoz méltón vezette győzelemre a Washingtont. Az orosz csatár két góllal és egy gólpasszal járult hozzá a Philadelphia otthonában aratott 6-3-as sikerhez. A Capitals sorozatban ötödször múlta felül a Flyerst.

A Pittsburgh 3-2-re legyőzte a Buffalót, így a Sabres már biztosan nem lehet ott a rájátszásban, ahol legutóbb a 2010/11-es idényben szerepelt.

A finn Juuse Saros hiába védett 45 alkalommal, csapata, a Nashville Predators 3-1-re kikapott a Carolina Hurricanestől.

Mike Smith a szezonban harmadszor, karrierje során 42. alkalommal zárt hibátlanul, az Edmonton kapusa 26 védéssel járult hozzá a Winnipeg Jets otthonában aratott 3-0-s győzelemhez.

A Chicagóban Malcolm Subban zárt shutouttal, ő 29 lövést hárított, miközben társai négyszer beköszöntek a házigazda Detroitnak. A Blackhawks nyolcadszor mérkőzött meg a szezonban a Red Wingsszel, és hatodszor győzte le.

Eredmények:
Tampa Bay Lightning-Florida Panthers 3-5
New York Rangers-New Jersey Devils 6-3
Philadelphia Flyers-Washington Capitals 3-6
Buffalo Sabres-Pittsburgh Penguins 2-3
Montreal Canadiens-Ottawa Senators 0-4
Arizona Coyotes-St. Louis Blues 3-2
Carolina Hurricanes-Nashville Predators 3-1
Detroit Red Wings-Chicago Blackhawks 0-4
Winnipeg Jets-Edmonton Oilers 0-3
Dallas Stars-Columbus Blue Jackets 5-1
Minnesota Wild-San Jose Sharks 5-2