A FIFA elnöke figyelmeztet: jó, ha az UEFA elnöke visszafogja magát

fbl Horizontal
FIFA president Gianni Infantino (L) shows a red card to UEFA president Aleksander Ceferin during a FIFA Football Legends football game ahead of The Best FIFA Football Awards 2016 on January 9, 2017 at the FIFA's headquarters in Zurich. (Photo by Michael Buholzer / AFP)
Vágólapra másolva!
A FIFA elnöke, Gianni Infantnio szerint az UEFA elnöke, Aleksander Ceferin rosszul gondolja, ha bármiféle komoly szankciókról álmodozik azoknak a csapatoknak az ügyében, amelyek megalapították az európai szuperligát.

Infantino szerint Ceferinnek és az UEFA-nak is a lehető legnagyobb óvatossággal kell eljárnia ebben az ügyben.

"Vannak olyan cselekedetek, amelyeknek következményei lesznek - ez természetes" - mondta Infantino.

Mindenképpen el kell kerülni azt, hogy kitörjön a fociháború ennek az ügynek a kapcsán, figyelembe kell venni azt is, hogy a sportág és az egész világ most a koronavírus-járvány miatt szenved" - mondta Infantino a L'Equipe című francia sportlapnak adott e-mailes interjújában.

Gianni Infantino, a FIFA elnöke piros lapot mutat fel Aleksander Ceferin UEFA-elnöknek Forrás: AFP/Michael Buholzer

Infantino szerint a szakadár liga megalapítása súlyos eset volt, de ez nem azt jelenti, hogy a meglévő gondokat a szőnyeg alá kellene söpörni. "A FIFA kapuja mindig nyitva áll azok előtt, akik meg akarnak bennünket keresni a gondjaikkal" - mondta az olasz sportvezető.

kesergett Infantino. Majd ismét megengedett magának egy oldalvágást Ceferin felé: "A labdarúgás vezetőinek azt is meg kell kérdezniük maguktól, hogy miért jutottunk ide? Innentől kezdve pedig azon kell dolgozni, hogy miként lehet közösen felépíteni a jövőt, és ehhez mindenkit meg kell hallgatnunk, de különösen a szurkolókat, mert a futballt igazából ők jelentik. A szurkoló a foci igazi szíve."

Forrás