Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. június 15.
Horvátország
Olaszország
21:002024. június 15.
Albánia

Idény végén távozik az ötszörös BL-győztes Győri Audi ETO KC elnöke

GÖRBICZ Anita; BARTHA Csaba
Eduarda Amorim, az Audi ETO KC elbúcsúzó játékosát méltatta Bartha Csaba, a Győri Audi ETO elnöke
Vágólapra másolva!
Sajtóhírek szerint lemondott, és a szezon végén távozik az ötszörös Bajnokok Ligája-győztes Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatát tulajdonló klub éléről Bartha Csaba.

A győri Új Szó Nálunk információi szerint a klubvezető nem értett egyet a klub értintő átlakítás terveivel. Így azzal sem, hogy a csapat működtetésére gazdasági társaságot hoznak létre, miközben a mai klub is megmarad, de más feladatokkal.

A lap információi szerint a győri polgármester, Dézsi Csaba András bizalma "megcsappant" az elnök iránt. A városvezető nyilatkozatában leszögezte, hogy bár nagyon jó szakembernek tartja Barthát, aki remek munkát végzett a klub élén, nem érthet egyet azzal, hogy a klub egyszemélyes kft. tulajdonába kerüljön, és azzal sem, hogy a mindenkori város ne lehessen döntési pozícióban.

A cikkből kiderül, a polgármester azt tartja helyesnek, hogy a város többségi, legalább 50+1 százalékos tulajdonosa legyen annak a gazdasági társaságnak, amely a klubot birtokolja a folytatásban. Ellenkező esetben nem lenne beleszólása Győrnek a klubot érintő döntésekbe.

Mindent egy helyen az Eb-ről