Varázslódoktor, átok, szándékos sebesülés: iszonyatos feszültség tombol a világbajnok focicsapatnál

HORIZONTAL
French forward Kylian Mbappe (L) celebrates with French midfielder Paul Pogba (R) after scoring a goal from the penalty-kick during the friendly football match between France and South Africa at Pierre-Mauroy stadium in Villeneuve-d'Ascq, near Lille, northern France, on March 29, 2022. (Photo by DENIS CHARLET / AFP)
Vágólapra másolva!
Kevesebb mint három hónappal a katari labdarúgó-világajnokság kezdete előtt egyre nő a feszültség a francia labdarúgó-válogatottnál. A gallokat Katarban is a végső győzelemre esélyes csapatként tartják számon, de ha nem sikerül rendet csinálniuk, akár az egész vb-jük is odaveszhet.

A L'Equipe című francia sportnaplap jutott erre a következtetésre, miután két nappal ezelőtt kirobbant a futballvilágot megrázó és meghökkentő Pogba-ügy, amelyről az Origo is beszámolt. Azoknak, akik nem olvasták volna, röviden összefoglalva a tényeket: a világbajnok Paul Pogbát egy bűnbandából álló gépfegyveres csoport megzsarolta és több millió eurót követelt tőle - amolyan védelmi pénz gyanánt. Kiderült az is, hogy a bűnszövetkezet egyik fővezére Pogba testvére volt.

Ez a botrány a világ összes csapatát megrázná és darabjaira szedné - nincs ezzel másképpen a francia válogatott sem. A francia sportsajtó most arról írt, hogy ez az ügy szétrobbanthatja a teljes válogatottat. Didier Deschamps szövetségi kapitánynak nincs könnyű dolga. A francia labdarúgó-válogatott szeptember végén két Nemzetek Ligája meccset játszik, ezek a találkozók a vb előtti utolsó komoly meccsek lesznek, hiszen a francia bajnokság is csak egy héttel a katari vb kezdete előtt áll le, így nem lesz lehetőség további barátságos mérkőzések lekötésére. Jelen pillanatban az is kérdés, hogy a sérüléséből felépülő Paul Pogba tud-e játszani ezeken a szeptemberi meccseken.

De ha nem is tud, akkor is olyan botrány kerekedett az őt körülvevő bűnügyből, amelyet Didier Deschamps aligha tud csillapítani.

Kylian Mbappe (balra) és Paul Pogba olyan ügybe keveredett, amely szétrobbanthatja a francia válogatottat Forrás: AFP/Denis Charlet

A francia sajtó most a 2015-ös botrányt idézte fel, amikor Karim Benzema és Mathieu Valbuena szexbotrányba keveredett. 2021 novemberében Benzemát bűnrészesnek találták abban, hogy egy szexvideóval megzsarolta korábbi csapattársát, Mathieu Valbuenát. A Real Madrid játékosát egy év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, valamint 75 ezer eurós pénzbüntetést is ki kell fizetnie.

Most pedig Pogba és a Pogba testvére által megvádolt Mbappé sorsa lett teljesen bizonytalan. Ráadásul Paul Pogba testvére azzal vádolta meg a világbajnokot, hogy az felbérelt egy ember, akinek az lett volna a feladata, hogy szándékosan megesebesítse Mbappét. A történet teljesen hihetetlen:

Pogba egy varázslódoktort bérelt fel, akivel Kylian Mbappét akarta megátkoztatni. A vallomásból az nem derült ki, hogy miért akart volna Pogba ilyen eszközöket bevetni a PSG játékosa, ráadásul saját honfitársa ellen.

Mindez első hallásra tökéletesen abszurdnak tűnik, ám Mathias Pogba szerint erre komoly bizonyítékok vannak. Két és fél hónappal a világbajnokság kezdete előtt a francia szövetségi kapitány szinte képtelen helyzetbe került. Ha nem hívja be a vb-keretbe Paul Pogbát, azzal gyengíti saját csapatát. Ha pedig behívja, akkor ez az ügy komoly károkat okozhat a világbajnok csapat felkészülésében.