A magyar kapus csodavédése a kézilabda-Eb eddigi legnagyobb pillanata - videó

BARTUCZ László
München, 2024. január 14. Bartucz László kapus a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság Szerbia - Magyarország mérkőzésén a müncheni Olympiahalléban 2024. január 14-én. MTI/Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
A magyar férfi kézilabda-válogatott óriási csatában 28-27-re legyőzte Szerbiát, amiben nem kis szerepe volt a kapusnak, Bartucz Lászlónak.

A második csoport meccs megnyerése kulcsfontosságú volt a magyar válogatottnak, de az első félidőben nem sikerült leszakítani a szerbeket. A Montenegró ellen több bravúrt, a legfontosabbat az utolsó másodpercekben bemutató Palasics Kristóf ezúttal nem érezte annyira a lövéseket, így szünet után pár perccel pályára lépett Bartucz László, a MOL Tatabánya 32 éves kapusa, aki nyolc év után térhetett vissza a válogatottba.

Bartucz László szenzációs teljesítménnyel tért vissza tétmérkőzésen a magyar válogatottba Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

És hogy szállt be a játékba! Sorra fogta a ziccereket szélről, átlövésből, lerohanásból és beállóból sem tudtak betalálni a szerbek, akik egy közel nyolcperces gólcsendet követően örülhettek újra gólnak. Bartucz a legnagyobb védését a 45. percben 20-18-as magyar vezetésnél mutatta be, amikor üres kapuval támadva eladtuk a labdát. A kapura küldött szerb lövést azonban visszafutva, a labdának háttal, könyökkel hárította a kilences magasságában.

A találkozó után az M4 Sportnak nyilatkozva elmondta, részben nagyon is tudatos volt a mozdulat, még, ha a lelátóról úgyis tűnt, hogy csak ösztönösen próbált belekapni a labdába.