Vágólapra másolva!
Herczeg György magyar bajnok gerelyhajító szerda este 84,98 méteres dobásával országos csúcsot döntött Kismartonban és a továbbiakban szeretné stabilizálni 80 méter körüli teljesítményét.

"Tudtam, hogy nagy dobás lesz, de nem gondoltam volna, hogy ekkora. Arra számítottam, hogy 80 méter körül lesz, de a 84 még véletlenül sem volt a gondolataim között" - mondta az M1 aktuális csatorna megkeresésére a mindössze 18 éves atléta, aki azt is kiemelte, hogy nagyon kedves lett számára július 26-a, mivel

a 84,98 méteres országos csúcs mellett felvették a Corvinus Egyetem matematikai elemzés szakára.

"Nagyon gyorsan történtek az események, úgyhogy még le kell ülnünk és kielemezni a hajítást, meg a közeljövőben kitűzhető célokat" - tette hozzá a Ferencváros atlétája, aki bízik abban, hogy ott lehet az augusztus 19. és 27. között Budapesten sorra kerülő világbajnokságon.

"Nem gondoltam volna hogy sikerülni fog kijutni a vb-re, mert úgy terveztem, csak úgy kerülhetek be a legjobb 36 közé, ha mind az öt versenyemen 77-78 métert hajítok, és jó helyezéseket érek el, ezekre pedig jó pontokat kapok" - emlékezett vissza Herczeg, aki elmondása szerint az U20-as országos bajnokságot követően lett egyre magabiztosabb, mivel már csak két jó eredmény hiányzott neki a vb-szerepléshez.

Herczeg György szeretne stabilan 80 méter felett dobni Forrás: gerely.hu

"Elmentünk Besztercebányára, ahol nem az elvárt eredmény jött, voltak technikai problémáim: nem tudtam középre hajítani, illetve belerántogattam a dobásba" - fogalmazott az újdonsült országos csúcstartó, majd hozzátette:

Herczeg György számításai szerint a 32. hely környékére jöhet fel, így van esélye ott lenni a budapesti vb-n.

"Az volt a célom, hogy az U20-as Európa-bajnokságon, Jeruzsálemben hajítok először 80 métert, most, hogy ezt elértem, stabilizálnom kell ezt az eredményt" - mondta, és azt is megjegyezte, nagy kedvence lett az új Nemzeti Atlétikai Központ, ahol az első felnőtt ob-címét szerezte, és szeretne hazai közönség előtt újra rajthoz állni ott.

Jegyek kaphatók az atlétikai világbajnokságra a jegy.atletikaivilagbajnoksag.hu weboldalon. A délelőtti jegyek egységesen 3000 forintba kerülnek, míg az esti programokra a hétköznapi versenynapokon 6900, hétvégén 8900 forinttól indulnak a jegyárak. Összesen 9 esti és 5 délelőtti program lesz a világbajnokság alatt és 6, ingyenesen látogatható utcai versenyt rendeznek, amelyek rajtja és célja a Hősök terén lesz. A női maraton augusztus 26-án, a férfi maraton 27-én reggel 7-kor rajtol.