Vágólapra másolva!
Gécsek Tibor szerint Halász Bencének ki kell használnia, hogy várhatóan 30 ezer néző szurkol majd neki a férfi kalapácsvetés döntőjében a szombaton kezdődő budapesti atlétikai világbajnokságon.

Gécsek Tibor 25 éve, 1998. augusztus 19-én nyerte meg a kalapácsvetést az akkori Népstadionban rendezett Európa-bajnokságon - Kiss Balázs lett az ezüstérmes -, és pénteken úgy fogalmazott, a 40 ezer ember drukkolása akkor legalább egy métert segített neki. Ezért a vb-bronzérmes, Eb-második Halász Bencének is azt javasolta, "üljön fel erre a hullámra".

hangsúlyozta a kétszeres vb-bronzérmes Gécsek. Hozzátette, ezt ki kell használni, hiszen egy "csoda, hogy itthon van a világbajnokság".

Halász Bence éremesélyes a budapesti atlétikai vb-n Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Az elvárásokkal kapcsolatban azt mondta, ha Halász Bencének sikerül 80 méter fölött dobnia, akkor azt dobogót jelent, bár nagyon sűrű a mezőny.

A férfi kalapácsvetés selejtezőjét szombaton, a döntőt pedig vasárnap rendezik a Nemzeti Atlétikai Központban.

Jegyek kaphatók az atlétikai világbajnokságra a jegy.atletikaivilagbajnoksag.hu weboldalon. A délelőtti jegyek egységesen 3000 forintba kerülnek, míg az esti programokra a hétköznapi versenynapokon 6900, hétvégén 8900 forinttól indulnak a jegyárak. Összesen 9 esti és 5 délelőtti program lesz a világbajnokság alatt és 6, ingyenesen látogatható utcai versenyt rendeznek, amelyek rajtja és célja a Hősök terén lesz. A női maraton augusztus 26-án, a férfi maraton 27-én reggel 7-kor rajtol.