Társoldalunk:

Bronzot szereztek a lányok…A magyar női kézilabda-válogatott szerezte meg a bronzérmet a hollandiai Európa-bajnokságon, miután a vasárnapi helyosztón 30-24-re legyőzte Ausztriát.

A mérkőzés előtt Mocsai Lajos szövetségi kapitány elmondta: csapata tanult az osztrákok elleni 26-21-es csoportmérkőzésbeli vereségből, de a mérkőzést még véletlenül sem nézték meg videóról. "Nehogy rossz emlékeket idézzen fel tanítványaimban" - indokolta a döntést a szakvezető, aki megjegyezte, sokkal inkább azt az egyszeru, de gyors, dinamikus játékot kell alkalmazni, amellyel Dánia 35-24-re legyőzte Ausztriát a szombati elődöntőben. A harmadik helyért folyó mérkőzésről a továbbra is sérült Nagy Anikó mellett a Dunaferr SE-ben szereplő Zsemberyné Simics Judit és Balogh Beatrix maradt ki. Az ujjsérüléssel bajlódó Farkas Andrea helyett Pálinger Katalin kezdett a kapus poszton. Az első öt percben idegesen játszott a két csapat, számos ziccer maradt ki és több technikai hibát vétettek a játékosok. A 7. percben a már háromszor eredményes Farkas Ágnes révén 4-1-re vezettek a magyarok. A nyugodtabban játszó Mocsai-csapat 7-2-es vezetésnél Gunnar Prokop, az osztrákok szövetségi kapitánya időt kért. Az első negyedóra végére tovább növelte előnyét Magyarország, már 11-5 volt Kökényék vezetése. Pálinger többször jól védett és néhányszor a kapufa is segítségére volt a magyar kapusnak. Kapkodó volt az osztrákok játéka, míg a magyar csapat védőfala biztosan állta a rohamokat. Ezután hárompercnyi gólszünet következett, amelyet Kántor emberelőnyös találata tört meg. A két együttes között állandósult a hat-hét gólos különbség. A hajrában Pigniczki két gyors megugrása után már 17-9-re is vezettek a magyarok. A második félidőt Németh Helga gólja vezette be, majd Fridrikas lőtt látványosan Pálinger kapujába. Jól védekezett a magyar csapat, több dobást blokkolt a fal. A balszerencse az osztrákokat sújtotta, hiszen a kapusukról kipattanó labdát rendre a magyarok szerezték meg. Ezután megszakítás nélkül háromszor voltak eredményesek az osztrákok (22-15). Az ifjú Pálinger továbbra is remekelt, és Ausztria még emberelőnyben sem tudta csökkenteni hátrányát. A játékrész közepén az előző két mérkőzésen mellőzött Takács Gabriella kétszer is betalált, majd labdát szerzett, amiből Kántor Anikó gólt dobott. Az 50. percben már nyolc góllal vezetett Magyarország (26-18). Ezután egy rövid szakaszt 3-1-re hoztak az osztrákok, amire még keményebb védekezéssel válaszolt a magyar gárda. Három perc volt hátra és 28-22-re vezettek a magyarok, amikor Mocsai Lajos időt kért. A végén még egy kis közönségszórakoztatás is belefért a magyarok részéről. Az utolsó percben a közönség felállva tapsolta meg a magyarokat.

Nőikézilabda Európa-bajnokság, helyosztó a harmadik helyért:

Magyarország - Ausztria 30-24 (18-11)


Ausztria (góldobók): Fridrikas 11, Morhammer, Sypkuviene 3-3, Cieloch 3/2, Logvin 2, Meltzer, Strass 1-1
Magyarország (góldobók):
 
Kántor Anikó 4, Siti Beáta 4, Kökény Beatrix 1, Farkas Ágnes 10/5, Takács Gabriella 3, Pigniczki Krisztina 3, Pádár Ildikó 2, Németh Helga 3
Hétméteresek: 6/5, illetve 3/2
Kiállítások: 4, illetve 6 perc


MTI

Ajánló: