Vágólapra másolva!

Könnyed BVSC-győzelem, esély a továbbjutásra<br/>

A BVSC-Brendon férfi vízilabdacsapata szerdán a Szőnyi úton 11-5-re legyőzte a görög Vuliagmenit a Bajnokok Ligája csoportmérkőzéseinek 5. fordulójában, és ezzel megőrizte esélyét a négyes döntőbe jutásra.

BVSC-Brendon - Vuliagmeni (görög) 11-5 (3-1, 2-2, 2-2, 4-0)
Szőnyi út, 1000 néző, vezette: Cillero, Fernandez (spanyolok)
Góldobók: Tóth F., Ibolya, Märcz, Varjas 2-2, Dala, Petik, Tiba 1-1, illetve J. Afrudakisz 2, Kutszujanni, Mavrotasz, Lorantosz 1-1.

Csak az első negyed közepén talált be először a BVSC, de akkor egymás után kétszer is eredményes volt a hazai csapat. A görög szépítés után Tóth Frank gólja már 3-1-es magyar vezetést jelentett.

A második játékrészben viszont feljavult a Vuliagmeni. Védekezésben kiszorították a házigazdákat, akik távolról kényszerültek ellőni a labdákat, Reppasz kapus pedig rendszerint védett. J. Afrudakisz megszerezte csapata első akciógólját, majd amikor a BVSC először került emberelőnybe, nem tudott élni a lehetőséggel. Hogy ne az athéniak nyerjék a második 7 percet, arról Varjas négyméteresből gondoskodott (5-3).

A találkozó felén túl egy tetszetős görög ejtésgólra szépen kijátszott, gólra váltott létszámfölényes BVSC-helyzet volt a válasz. Ezután azonban a görög hálóőr parádézott, és Ibolya alig tudta döntetlenre menteni a harmadik felvonást.

A negyedikben viszont Märcz, Dala, majd Petik gólja hamar biztossá tette, hogy a BVSC visszavág a vitatható módon elszenvedett idegenbeli kudarcért, egyúttal matematikailag megmaradt a magyar remény a BL négyes döntőjébe jutásra. A legvégén Tiba találata kiütésessé változtatta a győzelmet.

A Kék csoport másik szerdai mérkőzésén a címvédő olasz Posillipo Napoli Athénban 9-7-re legyőzte a jugoszláv Naftagas Becsejt, amely pályaválasztói joga ellenére kénytelen volt semleges helyszínen vízbe szállni a hazájában fennálló háborús helyzet miatt.

A 5. forduló után az egyformán 6 pontos nápolyiak és óbecseiek mögött 4 ponttal áll a BVSC-Brendon, illetve szerdán legyőzött ellenfele, a Vuliagmeni is. Ez azt jelenti, hogy ha a vasutasok utolsó találkozójukon, hazai pályán legalább 3 góllal legyőzik a Becsejt (idegenben 9-6-ra kikaptak), és a Posillipo Athénben nem marad alul görög riválisával szemben, a magyarok kerülnek az elődöntőbe az itáliak mögött. A jugoszlávokkal ugyanis legrosszabb esetben is azonos lenne az egymás elleni mérleg, a gólkülönbség pedig mindenképpen a Szőnyi útiaknak kedvezne, amennyiben az döntene.

Gerendás György, a BVSC-Brendon vezetőedzője így értékelte a szerdai mérkőzést és a továbbjutási esélyeket:

- A Vuliagmeni elleni játékkal maximálisan elégedett voltam. Külön kértem előzőleg, hogy ne kapjunk sok gólt, és ez meg is valósult. Az utolsó erőpróba más lesz, a Becsej jobb, mint a Vuliagmeni, de hatalmas harcban kivívhatjuk a legalább háromgólos győzelmet, amivel megelőznénk a jugoszlávokat.

(MTI)