Vágólapra másolva!
Az ISM 40 millió forinttal támogatja a június 15-én kezdődő budapesti vízilabda-Eb megrendezését. Az esemény összes találkozójára érvényes belépő ára 32 ezer forint, jegyeket március 1-jétől árusítanak, interneten is. Faragó Tamás, a női válogatott mestere szerint ők biztosan megnyerik a tornát.

Együttműködési szerződést írt alá hétfőn Deutsch Tamás ifjúsági és sportminiszter, illetve Martin György, a Magyar Vízilabda Szövetség és az Európa-bajnokság szervezőbizottságának elnöke. Az ISM 40 millió forinttal segíti az év kiemelkedő hazai sporteseményének megrendezését (margitszigeti Hajós Alfréd uszoda, június 15-24.).

A négy hónap múlva kezdődő kontinensbajnokság sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy 32 ezer forint lesz annak a bérletnek az ára, amellyel mind a 64 találkozót meg lehet tekinteni. Az árusítás március 1-jén kezdődik az ismert jegyirodákban, interneten is lehet majd rendelni. Április 15. után a bérletek négyezer forinttal többe kerülnek.

Napijegyeket április közepétől hoznak forgalomba, a csoportmérkőzésekre négy-, a helyosztókra nyolcezer forintos áron. Ezek a belépők az adott nap valamennyi találkozójára érvényesek. Ha valaki csak a magyar együttes összecsapásaira kíváncsi, úgynevezett blokkjegyet vehet, amely a 13-17 óra közötti délutáni vagy a 19-22.30 óra közötti esti programra érvényes. Ezek kettő-nyolcezer forintba kerülnek.

Deutsch Tamás - már az esélyeket latolgatva - azt mondta, hogy nem irigyli a válogatottak szakvezetőit, mert nagyon nehéz helyzetben vannak: "A közvélemény a férfiaktól és a nőktől is győzelmet vár. Vagy azért kell nyerniük, mert már régen voltak Európa-bajnokok, vagy pedig azért, mert ők a címvédők."

Faragó Tamás, a női válogatott szövetségi kapitánya megígérte, hogy csapata megszerzi az első helyet: "Megnyerjük az Eb-t, senki se aggódjon. Az oroszok, a hollandok és az olaszok elvileg jobbak nálunk, de Budapesten csak mi nyerhetünk."

Az Európai Úszó Liga (LEN) képviselői február 22-24. között látogatnak Budapestre, hogy egyeztessenek a szervezőkkel a további feladatokról és ellenőrizzék az előkészületeket.

(MTI)

Ajánló: