Vágólapra másolva!
Egymástól légvonalban körülbelül két és fél kilométeres távolságra, a Népligetben és a Kőér utcában játsszák a közel másfél hónapos szünet után folytatódó első osztályú vízilabda-bajnokság két slágermeccsét kedden este, szinte egy időben.

Az FTC a Vasast fogadja 18.30-kor, s ez a derbi hozzávetőlegesen a felénél tart majd, amikor 19 órakor elhangzik "egy házzal arrébb" a Domino-BVSC összecsapáson az első labdáraúszásra jelt adó bírói sípszó.

"Megpróbáltuk rávenni az érintetteket, hogy térjenek ki egymás elől, de elutasították a kérésünket" - mondta Jakab Zoltán, a szövetség főtitkára. A sportág népszerűsítése szempontjából balszerencsés "makacsság" ellenére várható: akármelyik találkozót választják a pólóbarátok, nem fognak csalódni. De ha mindkettőt megnézhették volna...

A bajnokság élcsoportja 18 forduló után:
1. Domino-BHSE 34 pont
2. Vasas 32
3. BVSC 29
4. FTC 28

Az alapszakaszból még négy forduló van hátra, azután következik a rájátszás: szinte biztosra vehető, hogy a kedden vízbe szálló négy együttes közreműködésével. Ha véletlenül úgy alakulna, hogy újra egymás ellen játszanak, akkor a mostani eredmények számítanak majd a végső elszámolásnál.

Az őszi szezonban a Vasas-FTC mérkőzés 8-8-as döntetlent hozott, a BVSC emlékezetesen parádés játékkal 11-7-re lelépte a Dominót.