Vágólapra másolva!

Fedett jégpálya épül Pesterzsébeten

Ezer néző befogadására alkalmas jégcsarnok épül Pesterzsébeten, amely az önkormányzat szándéka szerint - a versenysport igényeinek kielégítésén túl - oktatási-nevelési céloknak is megfelel majd.

Ennek biztosítására a városvezetés - az önkormányzat tulajdonában lévő Zodony úti telek átengedése fejében - úgynevezett jégidőt kötött ki magának a beruházó és üzemeltető Pesterzsébet Jégcsarnok Kft.-vel aláírt szerződésében.

A kontraktus értelmében a használatbavételi engedély kiadását követő 12 évben tanítási napokon 8-tól 14 óráig térítésmentesen használhatják a pályát az önkormányzat által fenntartott nevelési-oktatási intézmények. A kft. emellett oktatót és korcsolyát is biztosít a részükre.

A 80x40 méteres épületnek - benne a 60x30-as jégfelülettel - hivatalosan 2006. szeptember 30-ra kell elkészülnie, de a beruházó szerint már márciusra véget érnek a munkálatok. Noha az előkészítés, az alapozás több hete zajlik, az alapkőletételre csütörtökön került sor Szabados Ákos polgármester, Hardy László sportért felelős alpolgármester és Bárdi Károly, a kft. ügyvezető igazgatója közreműködésével.

Elképzelhető, hogy áprilisban már itt fogadja a jégkorong-válogatott barátságos mérkőzésen a német csapatot. A jégcsarnok egy többfunkciós sport- és szabadidőközpont része lesz. A tervekben többek között uszoda építése, műfüves labdarúgópálya kialakítása szerepel még.