Vágólapra másolva!
Vb-előkészületi mérkőzésen döntetlent játszott az olimpiai bajnoki címvédő magyar férfivízilabda-válogatott a szintén a szűk nemzetközi élvonalhoz tartozó olasz nemzeti együttessel Kecskeméten, ahol hétfőtől szerdáig együtt edzőtáborozik a két gárda.

eredmény, barátságos találkozó:
Forrás: [origo] Magyarország - Olaszország 8-8 (3-4, 1-1, 3-2, 1-1)
góldobók:
Benedek 4, Madaras 2, Molnár, Fodor 1-1, illetve Giorgetti, Postiglione 2-2, Galetta, Di Costanzo, Fiorentini, Rizzo 1-1

A márciusi, 16 csapatos melbourne-i világbajnokságra készülő, ott egyébként külön négyesbe sorsolt két válogatott a közös gyakorlások, kétkapuzások közepette kedd este hivatalos meccsen is összemérte erejét a városi uszodában. Ez volt a kétoldalú pólós kapcsolatok 1923 óta íródó históriájában a 129. mérkőzés, s a magyar csapat nem javított, de nem is rontott bőségesen pozitív mérlegén: 77 győzelem és 36 vereség mellé megszületett a 16. döntetlen.

A 19 fős keretből Kemény Dénes szövetségi kapitány öt embert kényszerűen pihentetett, végig a kispadon maradt Baksa László, a fiatal hálóőr, vízbe szállt ugyanakkor az Itáliában légióskodó szupertrió, a kapuban Szécsi Zoltán, a mezőnyben pedig Kásás Tamás és Madaras Norbert. Játéklehetőséghez jutott továbbá a válogatottba majd' kétévi szünet után visszatért Benedek Tibor, valamint Biros Péter, Fodor Rajmund, Kiss Csaba, Kiss Gergely, Molnár Tamás, Steinmetz Ádám, Szívós Márton, Varga Dániel és Varga Dénes.

Teltház előtt 2-0-ra, majd 4-2-re is az olaszok vezettek, s mivel kihagyott büntető és négy kapufa is szerepelt a magyar statisztikában, a félidős nagyszünetre Benedek utolsó pillanatban elkövetett remek pattintása nyomán 5-4-es vendégelőnynél vonulhattak a csapatok.

A gólgazdag első, s a találatszegény második nyolc perc után a harmadik negyedben - 2-2-után másodszor - egyenlő lett az állás (5-5), majd Madaras bal felső sarkos pazar bombájával először vezetett a Kemény-csapat. A befejező játékrészre 7-7-tel fordultak a csapatok, s a helyzet 6 perc lepergése után is ugyanez volt, végül 1:27 perccel a vége előtt a mezőny legjobbja, a negyedszer is eredményes Benedek kilőtte a jobb felső sarkot (8-7), de az itáliaiaknak még maradt idejük és erejük az egyenlítésre.

Forrás: MTI

Maurizio Felugo és Madaras Norbert küzdelme a labdáért

A végjáték magyar szempontból azért sem volt örömteli, mert a nyolcadik olasz találatot követően, amikor Bencivenga fejbe vágta Szécsit, barátságtalan jelenetek zajlottak, jócskán rontva a meccs barátságos jellegén, de botrány szerencsére nem lett a dologból, a csetepaté amilyen gyorsan kitört, annyira hamar el is ült.

Kemény Dénes: "Nagyon szerettük volna kiszolgálni a lelkes közönséget, mert megérdemelte volna, mindent meg is tettünk ezért, de sok helyzetet kihagytunk, így aztán győzelem helyett döntetlen lett a vége."

A magyar válogatott csütörtöktől a kolozsvári nemzetközi tornán szerepel a horvát, a görög, a német és a vendéglátó román együttes társaságában.