Vágólapra másolva!
A Dallas Mavericks Dirk Nowitzki vezérletével hat ponttal legyőzte a vendég Golden State Warriors együttesét, így 3-2-re szépített az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) rájátszásának első fordulójában.

A hatodik találkozóra csütörtökön az oaklandiek pályaválasztásával kerül sor, s amennyiben győznek, a liga történetének harmadik együttesévé válnak, amely a playoff első körében búcsúztatja az alapszakasz legjobbját. Korábban ez a bravúr a Denver Nuggetsnek sikerült 1994-ben és a New York Knicksnek 1999-ben, igaz, akkor még három győzelemig tartott az első forduló.

A Warriors már most nagyon közel állt a bravúrhoz, ugyanis 3:21 perccel a lefújás előtt kilenc ponttal, 112-103-ra vezetett. A nagy lehetőség azonban ezúttal megbénította a Baron Davis (27 pont, 9 gólpassz) vezérelte vendégeket, akik ezt követően már nem szereztek pontot, miközben 15-öt kaptak. A Mavericks legjobbja Dirk Nowitzki volt. A német sztár 30 pontjából 12-t a dallasiak 15-0-ás utolsó rohama során szerzett.

Torontóban is hazai győzelem született, s a Raptors a Maverickshez hasonlóan 3-2-re szépített párharcában. Izgalmakban a kanadai városban sem volt hiány, a vendéglátó alakulat ugyanis mindössze két ponttal verte a New Jersey Nets csapatát.

Eredmények:
Keleti főcsoport, negyeddöntő:
Toronto Raptors - New Jersey Nets 98-96
az állás:
3-2 a New Jersey javára.

Nyugati főcsoport, negyeddöntő:
Dallas Mavericks - Golden State Warriors 118-112
az állás:
3-2 a Golden State javára.

A párharcok az egyik csapat negyedik győzelméig tartanak.