Vágólapra másolva!
November 28. és december 2. között Szombathely ad otthont az idei év legjelentősebb hazai röplabdás eseményének, a férfi olimpiai előselejtezőnek. A tornán a magyar válogatott mellett pályára lép a világbajnoki ezüstérmes lengyel, az Európa-bajnoki negyedik helyezett finn, valamint a dán, a belga és az észt nemzeti csapat. Ezúttal az osztrák Hypo Tirol Innsbruck és a magyar válogatott ütőjátékosa, Mózer Zoltán latolgatja az esélyeket.

Mózer Zoltánnak is jól sikerült a klubváltás. A nyáron a Kométa-Kaposvárt az osztrák bajnoki ezüstérmes hívására elhagyó játékos nagyon jól érzi magát Ausztriában, azt mondja, minden feltétel adott, a körülmények tökéletesek.

"Egy háromezer méter magas hegy lábánál lakunk, gyönyörű a környék" - mesélte Mózer. "A nyelvi nehézségek eleinte zavartak, de lassacskán beletanulok. A felkészülés során kimondottan jól ment a játék, hamar hozzászoktam a csapat gyors támadójátékához. Ezután megtorpantam, azóta sem tudom, miért, de a legutóbbi négy-öt meccsen megint jól játszottam. Gelencsér Balázson és rajtam kívül van két szerb, egy brazil és egy olasz légiós az együttesben. Nagyon jó, hogy Balázzsal egy csapatban játszom, hiszen így mindenben tudunk egymásnak segíteni."

A válogatott szerepléssel, az olimpiai előselejtezővel kapcsolatban Mózer kiemelte: sajnálja, hogy nincs túl sok idő a közös felkészülésre.

Forrás: [origo]

"Hosszabb közös felkészülésre lenne szükségünk, de remélem, ennyi is elég lesz, hogy összerázódjunk. Az összeszokottabb ellenfeleinknek persze könnyebb dolguk van, a finnek az utóbbi időben remek szériát produkálnak, a lengyelek pedig a világ közvetlen élmezőnyéhez tartoznak. Ennek ellenére pozitívan látom a válogatottunk helyzetét. Nagyon erős a keretünk, tehetséges játékosokból áll a nemzeti csapat, már a cserék is külföldön röplabdáznak. Úgy érzem, egyénileg már feljebb léptünk egy szinttel, a válogatottnak eddig soha nem jött ki a lépés, miért ne érhetnénk el egy jó eredményt éppen most?"