Vágólapra másolva!
A Pittsburgh gólzáporos mérkőzésen verte a vendég Buffalót az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) legutóbbi játéknapján.

A Penguins hét gólja a legtöbb, amit a csapat ebben a szezonban szerzett, de ennél valószínűleg fontosabb a csapat számára, hogy élre állt a Keleti főcsopotban, holtversenyben a Montreal Canadiensszel.

Két napon belül második alkalommal csapott össze egymással a Toronto és a Philadelphia, s a 24 órával korábbi meccshez hasonlóan ezúttal is a cseh Pavel Kubina gólja döntött a Maple Leafs javára.

A Washington orosz csatárával, Aleksz Ovecskinnel a Calgary játékosai sem tudtak mit kezdeni, így a támadó két gólt szerzett, köztük együttese győztest találatátát is. Az orosz sztár ezzel 56 gólos már a szezonban és toronymagasan vezeti a mesterlövészek listáját. Ovecskin ellenállhatatlan játéka Olaf Kölzignek, a gárda veterán kapusának külön is sokat jelentett, ugyanis ez volt pályafutásának 300. NHL-győzelme. A német hálóőr 24 védést mutatott be ezúttal.

A címvédő Anaheim a Vancouver ellen nyert három góllal, így sorozatban nyolcadik hazai meccsét zárta sikerrel, ami klubcsúcs.

A Carolina volt az egyetlen gárda szerdán, amely kapott gól nélkül úszta meg meccsét. Cam Ward kapus a vendéglátó Chicago mind a 25 lövését hárította, a Hurricanes pedig végül 3-0-ra győzött.

Eredmények:
Pittsburgh Penguins - Buffalo Sabres 7-3
Washington Capitals - Calgary Flames 3-2
Philadelphia Flyers - Toronto Maple Leafs 2-3
Florida Panthers - New York Islanders 4-2
Chicago Blackhawks - Carolina Hurricanes 0-3
Anaheim Ducks - Vancouver Canucks 4-1