Vágólapra másolva!
A Dallas Mavericks Dirk Nowitzki utolsó másodpercben dobott hárompontosával nyert a Utah Jazz ellen, így hetedikként bebiztosította helyét a rájátszásban az NBA Nyugati főcsoportjában.

Pedig a Utah úgy érezhette, megvan a hosszabbítás, amikor Deron Williams bezúzott egy hármast a végén, de az utolsó szó Nowitzkié volt, aki kihasználta, hogy üresen hagyták, és 0,9 másodperccel elengedte az a triplát, aminek köszönhetően összejött a texasiaknak az 50. győzelem az idényben, és lehet készülödni a playoffra.

A német klasszis 32 pontig jutott, Jason Terry 21-et termelt, mindet a második félidőben, ketten együtt 25-öt szereztek a Dallas utolsó negyedben felmutatott 30 egységéből. A Mavericks sorozatban nyolcadszor ért oda a rájátszást jelentő helyek valamelyikére, ennél komolyabb menetelést csak a San Antonio tud felmutatni, amely kilenc éve folyamatos résztvevője az idényvégi tusakodásnak.

A Jazznél Mehmet Okür volt a legeredményesebb 19 ponttal, Deron Williams 18-at gereblyézett össze, de lehetett volna ez 21 is, mert Nowitzki triplája után ő is elengedett még egy kétségbeesett hármast, csak éppen homály lett belőle...

Három meccsel a zárás előtt a Denver is nagy lépést tette afelé, hogy meghosszabbítsa a szezont, mivel a Nuggets éppen a nagy rivális Golden State ellen tudott nyerni. Azért Allen Iversonék még nem dőlhetnek hátra, de mivel az egymás elleni mérleg nekik kedvez, így a hátralévő meccseken még egy botlás is belefér.

Iverson 33 pontot dobott, J.R. Smith a padról beszállva jutott huszonnégyig, a Warriors pedig 16 pontos előnyt pazarolt el, és ezzel már nem elég, ha megnyeri a hátralévő meccseit, drukkolnia kell a Denver bukásáért is.

A Los Angeles-i házi meccset a Lakers nyerte, amelyben öten is tíz pont fölött zártak, Kobe Bryanték így jól hangoltak a New Orleans elleni rangadóra, aki akár az elsőségről is dönthet a Nyugati főcsoportban.

eredmények:
Golden State Warriors - Denver Nuggets 105-114
Dallas Mavericks - Utah Jazz 97-94
Los Angeles Lakers - Los Angeles Clippers 106-78