Vágólapra másolva!
A Román Kézilabda Szövetség tizennégyről tizenhatra emelte a férfi bajnokság létszámát, így az eredetileg kieső Politehnika Izometal Timisoara továbbra is az élvonalban szerepelhet. A klub vezetői ezen felbuzdulva erősítésbe kezdtek, többek között két magyar kapust - Vass Zoltánt és Kenyeres Pált - is szerződtettek. Továbbá maradásra sarkallták a vezetőedzőt, Éles Józsefet.

"Temesvár olyan értelemben fordulópont az életemben, hogy ez az első város, ahol igazán profi csapatot edzhetek" - érvelt jelenlegi munkaadója mellett a korábban Svájcban dolgozó tréner.

"Mit is jelent ez? Azt, hogy itt nincsenek iskolába járók, nincsenek egyetemisták, azaz reggel és délben is tudom őket edzeni. Zürichben és Endingenben erre esélyem sem volt, így végre úgy érzem, egy komoly csapatot irányíthatok."

Éles tavasszal, öt fordulóval a bajnokság vége előtt vette át az együttes irányítását, de a csodával határos bentmaradást (az eredeti kiírás szerint) a tetemes ponthátrány miatt nem sikerült kivívni. Az új évadra vonatkozóan viszont mindenki derülátó Temesváron, az elöljárók az első négy hely valamelyikét szeretnék megszerezni.

"Azért ez nem ilyen egyszerű" - intett óva a túlzott elbizakodottságtól Éles. "Bízunk benne, hogy sikerül elérnünk a kitűzött célt, de a tizenegyedik hely után én az ötödik-hatodik pozícióval sem lennék elégedetlen. A dobogó közeli eredményhez szerencsére is szükségünk lesz. Mondjuk ha annyiszor mellénk áll Fortuna, mint ahányszor az előző idény végén nem, akár össze is jöhet a nagy siker."

Az egykori világválogatott kézilabdázó legutóbb szombaton, az új veszprémi sportcsarnok avatásán, játékosként tűnt fel Magyarországon, de legfőbb vágya, hogy hamarosan valamely hazai gárda kispadjára is leüljön.

"Nagyon ki vagyok már éhezve, hogy magyarul adhassam a taktikai utasításokat, és nem németül vagy angolul. Bízom benne, hogy előbb-utóbb a magyar mezőnyben is bemutatkozhatok."

Varga: Marosvásárhely
Napokkal a főiskolai világbajnokságon elért ezüstérem után a marosvásárhelyi Sport Club Muresul kispadjára ült le Varga József, aki a legutóbbi szezonban a Debrecen női csapatát irányította. Szerződése egy évre szól a másodosztályú együttesnél.



Forrás: medsport.hu