Vágólapra másolva!
A Rhein-Neckar Löwennel közös megegyezéssel szerződést bontott, és a nagy terveket szövögető csurgói kézilabdacsapatban folytatja pályafutását Buday Dániel, aki a válogatottságról sem akar lemondani.

"Közel sem levezetésről van szó, szeretnék hasznos tagja lenni a Csurgónak, amelynek komoly tervei vannak a következő idényre" - nyilatkozta hazajövetele körülményeiről Buday Dániel.

"A Rhein-Neckar Löwennél nem volt biztos a csapattagságom, ezért jobbnak láttam hazaigazolni. A csapatválasztásomat természetesen az is befolyásolta, hogy édesapám irányítja a Csurgót. Kíváncsian várom a közös munkát, amelynek ugyan lehetnek buktatói, de az én érdekem is azt kívánja, hogy ugyanúgy dolgozzak, mint mindenki más. Még nem mondtam le a válogatottságról sem. Fittnek érzem magam, de most az a legfontosabb, hogy újra játékba lendüljek" - mondta a 28 éves játékos.

A Csurgó Buday Ferenc irányításával, újoncként harcolta ki a magyar NB I-ben maradást a 2008/09-es idényben - a kilencedik helyen zárt -, a következő évadban azonban már nem elégszik meg ennyivel.

"Stabil középcsapat szeretnénk lenni, két év múlva pedig jó lenne a dobogóért harcolni és kilépni a nemzetközi porondra" - mondta a csurgói klub elnöke, dr. Varga János, aki áldozatos munkát végzett Buday Dániel szerződtetéséért.

A két és fél év után hazatérő irányító - aki Magyarországon legutóbb az MKB Veszprémben szerepelt - menedzsere, Szörnyi Attila és a klubelnök jelenlétében írta alá egyéves szerződését.