Vágólapra másolva!
Csütörtökön Tatán megműtik Iváncsik Tamást, aki a férfikézilabda-válogatott hétfői, oroszok elleni Európa-bajnoki meccsén (31-31) szenvedett térdsérülést. A diagnózis szerint a bal térdében teljes elülső keresztszalag-szakadás van.

Kedd délelőtt Újvidéken MRI-vizsgálaton vett részt Iváncsik Tamás, a férfikézilabda-válogatott jobbszélsője, aki a hétfői, oroszok elleni, 31-31-es döntetlenre végződött Eb-mérkőzésen szenvedett térdsérülést.

Erdélyi Gábor csapatorvos megállapította, hogy a játékos bal térdében teljes elülső keresztszalag-szakadást szenvedett. Iváncsik Tamás azonnal hazautazik Magyarországra, ahol csütörtökön a Tatai Olimpiai Központban megoperálják.

A részleges hasizomsérüléssel bajlódó Zubai Szabolcsot a válogatott egészségügyi stábja kezeli és próbálja játékra alkalmas állapotba hozni. A beálló játszani szeretne már a következő mérkőzésen, erre panaszainak csökkenése függvényében kerülhet sor.

Mocsai Lajos szövetségi kapitány szerint jó döntésnek bizonyult, hogy a válogatott tizenöt játékost nevezett az Európa-bajnokság rajtjára, hiszen cserére nincs lehetőség a csoportkör végéig, csak majd a középdöntő előtt engedélyeznek a szabályok két cserét. "Iváncsik Tamás súlyos sérülése nagy veszteség mind a válogatott, mind klubja, az MKB Veszprém számára. A 28-as keretben a jobbszélső posztján Gulyás Péter nevezése is előtérbe kerülhet, erre azonban a középdöntőre kerülhet sor, a két csere egyikeként" - nyilatkozta Mocsai, aki szerint újabb játékos benevezése több poszton elképzelhető, kivéve, ha sérülés miatt kerül a csapat döntéshelyzetbe. "Ha Zubai Szabolcs sérülése ugrásszerűen nem javul, akkor a csoportkör hátralévő részére kényszerpályára kerülünk, és beálló poszton nevezhetünk be újabb játékost - ezt szerdán 11 óráig el kell döntetnünk" - fogalmazott a tréner, aki a csurgói Szöllősi Szabolcsot vetheti be, a beállós ott van a helyszínen a csapattal.

Forrás: MTI/Kovács Anikó
Nagy érvágás Iváncsik Tamás kiesése

Az MKB Veszprém edzőjeként is dolgozó szakvezető a hétfői, oroszok elleni meccsről - amelyen ötgólos előnyt eltékozolva ért el döntetlent a válogatott - elmondta: a realitás alapján a pontszerzés bravúrnak számít. "Ahhoz, hogy továbbjussunk az Európa-bajnokság halálcsoportjából, újabb bravúrra lesz szükségünk a világbajnoki bronzérmes, rendkívül stabil, a franciákat egyáltalán nem meglepő módon legyőző spanyolok, valamint az utóbbi években a világ kézilabdázásában egyeduralkodó Franciaország ellen" - mondta Mocsai, hozzáfűzve, hogy a spanyolok elleni mérkőzésen nagyon fontos a kapusteljesítmény javulása, hiszen így lehet esélye Magyarországnak a bravúrra.