Vágólapra másolva!
A török Fenerbahcéval találkozik a Győr nőikosárlabda-csapata az Euroliga két győzelemig tartó nyolcaddöntőjében.

Az alapszakasz szerdai zárónapján kiderült, hogy a 3 győzelemmel és 9 vereséggel végzett Sopron nem jutott tovább a 16 közé, míg a Rába-partiak 5/7-es mérlege összesítésben a 14. helyre elég, így a 9/3-as mutatóval büszkélkedő isztambuli csapattal szállnak szembe a folytatásban.

A párharc első mérkőzését február 19-én rendezik Törökországban, 22-én következik a győri összecsapás, majd ha szükséges, 27-én újabb meccsre kerül sor a Boszporusz partján.

"A papírforma alapján a törökök továbbjutása várható, mindez azonban nem azt jelenti, hogy mi eleve feladnánk. Egy biztos, újabb tapasztalatok szerzésére mindenképpen nagyszerű lesz ez a párharc is, ahol ha kiadjuk magunkból azt, amit tudunk, akkor az eredménytől függetlenül elégedettek lehetünk" - nyilatkozta Fűzy Ákos vezetőedző, hozzátéve: bízik abban, hogy addigra sikerül új játékost igazolniuk.

Kifejtette, már korábban elkezdtek dolgozni az ügyön, legalább harminc játékos szóba jött, s még mindig nyolc-kilenc képben van. "Remélem, mihamarabb bővül a keret, az alacsony szerkezetű csapatom magasodik, s nagyobb eséllyel tudja a palánk alatt is felvenni a harcot az ellenféllel" - mondta.

A győztes továbblép a nyolcas döntőbe, amelynek március 18. és 24. között ad otthont Jekatyerinburg, a 11/1-es mérleggel listavezető oroszoknak a házigazda jogán nem kell pályára lépniük a nyolcaddöntőben.

A nyolcaddöntő párosítása (az elöl álló csapatoknál van a pályaelőny):
Fenerbahce (török) - HAT-AGRO UNI GYŐR
Szpartak Moszkva (orosz) - Targoviste (román)
Galatasaray (török) - Praha (cseh)
Kosice (szlovák) - Salamanca (spanyol)
Bourges (francia) - Kraków (lengyel)
Orenburg (orosz) - Polkowice (lengyel)
Schio (olasz) - Rivas Ecopolis (spanyol)