Vágólapra másolva!
Megszakadt Patrick Kane-nek, az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) címvédő Chicago Blackhawks játékosának fantasztikus sorozata, ugyanis sorozatban 26 találkozót követően először maradt egy mérkőzésen pont nélkül.

A 27 éves háromszoros Stanley-kupa-győztes támadónak - akinek csapata hazai pályán 3-0-ra kapott ki a Colorado Avalanche-től - így be kellett érnie a klubrekorddal, emellett az aktív játékosok közül egyedüliként tudhat magáénak ilyen hosszú sorozatot, valamint az amerikai születésű hokisok között is csúcstartó lett.

Az NHL-rekord Wayne Gretzky nevéhez fűződik, ő az 1983/84-es kiírásban sorozatban 51 meccsen gyűjtött pontot.

Kane 23 percet töltött a pályán, ez alatt három blokkolt lövése volt, a kaput nem találta el. A Colorado kapujában Szemjon Varlamov 29 lövést védett, és a 2013-14-es idény óta mind a nyolc meccsét megnyerte a Chicago ellen.

Öt napon belül a második, pályafutása során pedig a negyedik mesterhármasát szerezte Jeff Skinner, a Carolina Hurricanes hokisa, igaz, csapata hosszabbítás után kikapott a Philadelphia Flyers otthonában.

A New York Rangers a vendég Edmonton Oilers legyőzésével megszakította a kanadai gárda hat mérkőzés óta tartó veretlenségi szériáját, egyúttal sorozatban három vesztes találkozót követően diadalmaskodott újra.

eredmények:
Buffalo Sabres - New Jersey Devils 0-2
New York Islanders - Florida Panthers 1-5
New York Rangers - Edmonton Oilers 4-2
Philadelphia Flyers - Carolina Hurricanes 4-3 - hosszabbítás után
Toronto Maple Leafs - Tampa Bay Lightning 4-5 - hosszabbítás után
Montreal Canadies - San Jose Sharks 1-3
Nashville Predators - Calgary Flames 1-2 - hosszabbítás után
Minnesota Wild - Vancouver Canucks 6-2
Winnipeg Jets - St. Louis Blues 3-4
Chicago Blackhawks - Colorado Avalanche 0-3
Dallas Stars - Columbus Blue Jackets 5-1