Társoldalunk:

Börtönbe kerülhet Dennis Rodman

2016.11.22. 13:12

Dennis Rodman bíróság elé áll. A korábbi kosárlabdasztár a vád szerint a forgalommal szemben haladva okozott balesetet az autópályán, majd továbbhajtott. Akár két év börtönt is kaphat.

Az egykori NBA-sztár július 20-án, Kaliforniában indult útnak az autópálya felé egy karaokebárból – értesült a TMZ. Rossz felhajtóra kanyarodott rá, a forgalommal ellentétes irányban közlekedett, egy szembejövő BMW az ütközést elkerülve egy elválasztó falnak csapódott. 

Dennis Rodman több autóst is veszélybe sodortForrás: The Yomiuri Shimbun/Yomiuri/Mitsuru Tamura

A sofőr hívta a 911-et, a vád szerint, mire kiértek a rendőrök, Rodmannek nyoma sem volt, elhagyta a helyszínt, a balesetet szenvedő autó sofőrjének nem segített.

Rodman ügyvédje azzal védekezett, hogy a felhajtó érthetetlenül van kitáblázva, ez téveszthette meg védencét. Továbbá azt mondta, Rodman hibája ellenére képes volt elkerülni az ütközést, és megállt, hogy a másik autó utasai felől érdeklődjön.

Rodman egy többsávos autópályára hajtott fel, menetiránnyal szembenForrás: AFP/2013

Nem ez az egyetlen vád Rodman ellen. Az ügyész szerint áthajtott egy záróvonalon, jogosítvány nélkül vezetett, és hamis információval látott el intézkedő rendőröket. Ha minden vádpontban bűnösnek találják, akár két év börtönt is kaphat.