Társoldalunk:

Erdély meglepné az osztrákokat

2017.04.24. 08:15

A csatár Erdély Csanád szerint a magyar jégkorong-válogatott meglepi majd az osztrák csapatot hétfőn a kijevi divízió I/A csoportos világbajnokság második fordulójában.

"Mi jobban ismerjük őket, mint fordítva, így aztán a következő egymás elleni összecsapáson meg tudjuk lepni őket" – nyilatkozta a fehérvári játékos.

"Nagyon jó volt túlesni a nyitányon, szerencsére mindhárom pontot megszereztük a hazaiak ellen. Az osztrákok viszont kikaptak az első napon a kazahoktól, így nekik már nincs hibázási lehetőségük, ha a feljutásról van szó. Éppen ezért mi lehetünk azok, akik ettől az álomtól megfosztjuk őket. Fiatalos csapatunk van, jobban bírjuk majd erővel" – tette hozzá a nyitányon gólpasszt elérő Erdély.

Forrás: Fényes Gábor/MJSZ

A Svédországban szereplő Galló Vilmos kiemelte: nagyon fontos lesz a jó kezdés hétfőn, mert minden egyes hibával az ellenfelet erősítik. "A kazahok elhúztak ellenük, aztán visszaengedték az osztrákokat a meccsbe. Ebből nekünk is tanulnunk kell. Jó csapat ellen játszunk, de nincs kitől tartanunk" – mondta Galló, aki szintén egy találatot készített elő az ukránok ellen.

A 75 perces vasárnapi edzés csapatfotózással kezdődött, majd azokat a játékelemeket gyakorolták, amelyek nem mentek jól az első fordulóban – mondta Erdély. Az Ausztria elleni mérkőzés hétfőn 19.30-kor kezdődik.

Nem változnak a magyar sorok

Ausztria erős kerettel érkezett a kijevi divízió I/A csoportos világbajnokságra, a játékosok többsége az EBEL-ben játszik. Megbízható kapusuktól, Bernhard Starkbaumtól kezdve a Dominique Heinrich által vezetett védelmen át a Brian Lebler, Manuel Ganah, Fabio Hofer és Thomas Raffl fémjelezte támadószekcióig minden poszton kiváló hokisok szerepelnek.

A szakmai stáb úgy döntött, nem változtat a sorokon, tehát ugyanúgy áll fel a magyar csapat az osztrákok ellen, mint az ukránok ellen, és a második meccsen is Rajna Miklós védi a kaput.

Rich ChernomazForrás: Fényes Gábor/MJSZ

„Az osztrákok remekül játszottak a kazahok ellen, nem szabad őket félvállról venni, a rutinos és a fiatal játékosok jól kiegészítik egymást. Hatvan percen keresztül koncentrálnunk kell, nem szabad kiállításokat kapnunk, mert az megtöri a lendületünket, miközben lehetőséghez juttatja az ellenfelet. A sorok nem változnak, a játékban azonban lesz néhány módosítás" – idézte a szövetség honlapja Rich Chernomazt, a magyar válogatott szövetségi kapitányát.