Társoldalunk:

Ambros Martín: Életem végéig hiányozni fog az, amit Győrben kaptam

2018.05.13. 20:50

A Bajnokok Ligájában újra a csúcsra ért, megvédte címét a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapata. Ambros Martín, a győriek távozó edzője játékosai sportemberi nagyságát emelte ki.

Ambros Martín óriásit húzott, amikor Kiss Évát beküldte a hosszabbítás hajrájában, a magyar kapus ugyanis az utolsó pillanatokban ziccert védett, így a csapat megúszta a heteseket és megnyerte a BL-döntőt.

Martín elmondta, Grimsbö és Kiss maguk döntik el, mikor ki lép a pályára és ez most is így történt.

"Éva nagyon jól dolgozott az elmúlt hónapban és nagyon jó formában is van, megérdemelte a lehetőséget és azt, hogy ő lett a meccs egyik hőse. Ez a csodálatos a sportban, hogy vannak ilyen sportemberek" - mondta Martín az éremátadás után a Sport TV-nek.

Ambros Martín BL-győzelemmel búcsúzik GyőrtőlForrás: Csudai Sándor - Origo

"Szombaton is kemény meccset kellett játszanunk, de ma nem volt opció a fáradtság. A játékosokat csak a sérülés állíthatta volna meg. Fizikálisan és mentálisan is mindenki a topon volt, mindenki nagyon akarta ezt a sikert. Ez a sportolói nagyság, a kulcsmomentumokban mindenki odatette magát, ismétlem, fejben mindneki nagyon erős volt ma."

Martín szerint leírhatatlan az az érzés, hogy újra a csúcsra értek. Elmondása szerint a sok pozitív élmény mellett azért gondok is akadtak az idényben, de így nyerni fantasztikus.

"Remekül kezdtük a meccset, kicsit elhittük, az első félidőben, hogy ez könnyebb lesz, ekkor visszajött a meccsbe a Vardar. Nagyon sok volt az izgalom, de nem csak ma, hanem az egész sorozatban, Életem végéig hiányozni fog mindaz, amit ettől a csapattól kaptam - zárta gondolatait Ambros Martín.