Vágólapra másolva!
Hollandia válogatottja 40-33-ra legyőzte a Koreai Köztársaság csapatát a Japánban zajló olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokság középdöntőjének utolsó fordulójában, szerdán. Az olimpiai bajnok orosz együttes a spanyolokat győzte le 36-26-ra.

A Ferencváros beállója, Danick Snelder négy gólt dobott. A meccs legjobbja, Lois Abbingh 11 alkalommal volt eredményes. Az eredmény a magyar válogatott szempontjából is rendkívül fontos volt.

A legutóbbi Európa-bajnokságon hetedik helyezett magyarok ugyanis akkor jutnak ki a tavaszi olimpiai selejtezőre, ha a tavalyi kontinenstorna 2-6. helyezettjei, vagyis Oroszország, Hollandia, Norvégia, Svédország és Románia közül legalább négy válogatott kivívja az olimpiai szereplés, illetve a selejtezőn való részvétel jogát a világbajnokságon.

A románoknak ez már nem sikerülhet, a norvégok, az oroszok, és immár a hollandok viszont biztosan ott lesznek az élmezőnyben. A később kezdődő

Svédország-Montenegró meccsen svéd pontszerzés lenne a magyaroknak kedvező eredmény. Ebben az esetben már a középdöntő végén biztossá válna a selejtezős részvételünk.

Az Európa-bajnokságról az a két legjobb csapat szerez részvételi jogot a selejtezőre, amelyek nem vívják ki az olimpián vagy a kvalifikációs tornán való szereplés jogát a mostani vb-n. Az olimpiai bajnok orosz együttes a spanyolokat verte meg 36-26-ra. A Siófok irányítója, Nerea Pena négy gólt dobott. A mezőny legjobbja Jaroszlava Frolova volt, aki mind a kilenc lövését gólra váltotta. A spanyolok hat győzelem és egy döntetlen után először veszítettek a tornán, de még mindig van esélyük az elődöntőbe jutásra, bár már nem a saját kezükben van a sorsuk. Az oroszok - akiknek az elődöntőbe jutása már kedden biztossá vált - továbbra is őrzik százszázalékos mérlegüket.

Eredmények, középdöntő, 3. (utolsó) forduló:
1. csoport:
----------
Oroszország-Spanyolország 36-26 (16-12)
később:
Románia-Japán 10.00
Montenegró-Svédország 12.30
2. csoport:
----------
Hollandia-Koreai Köztársaság 40-33 (23-16)
később:
Szerbia-Dánia 10.00
Norvégia-Németország 12.30