Vágólapra másolva!
Az egykori világklasszis kézilabdázó, Nagy László szerint a Magyar Kézilabda Szövetségben (MKSZ) napokon belül döntés születhet a folytatásról, amelyben a sportolók mellett a stábtagok, klubalkalmazottak és hozzátartozók egészségét is figyelembe veszik. A Telekom Veszprém sportigazgatója azt is elmondta a Sport Televíziónak nyilatkozva, hogy a klub játékosai elfogadták a bércsökkentést – számolt be az nso.hu.

„Mind a szövetségben, mind a veszprémi klubban való egyeztetéseken azon vagyunk, hogy minél normálisabban tudjuk ezt a helyzetet átvészelni és megoldani. A többi nemzetnél adott esetben már véglegesen is befejeződött a bajnokság, de nekünk meggyőződésünk, hogy nem vagyunk elkésve semmivel" – mondta a Sport TV Tiszta Kezeket Fel című műsorának 4. epizódjában Nagy László, a Magyar Kézilabda-szövetség alelnöke, egyben a Telekom Veszprém férficsapatának sportigazgatója.

A korábbi klasszis szerint a játékosok béréhez szükséges nagy pénzeket nekik kutya kötelességük előteremteni, úgyhogy nem egyszerű a feladatuk. Reméli, nem lesz arra példa, hogy klubok mennek majd csődbe. Azt kívánja a vezetőknek, hogy a végsőkig tartsanak ki.

Nagy László szerint napokon belül döntés születhet a folytatásról Forrás: MKSZ (Kovács Anikó)

Csík Zoltán, a Veszprém Handball Team Zrt. vezérigazgatója költségracionalizálást helyezett előtérbe, ezzel kapcsolatban a következőket mondta Nagy László.

„Százalékokban határoztuk meg a bércsökkentéseket, amelyeket kisebb-nagyobb, de inkább nagyobb sikerekben megvalósítottunk. Nagyon örülök, hogy a játékosaink egytől egyig nagyon lojálisak voltak, és nem feltétlenül a klubhoz, a szponzorokhoz, hanem az egész világ felé. A bércsökkentésbe belementek, elfogadták, így életben tudunk maradni. Nem vagyunk egyformák: valaki többet, valaki kevesebbet, valaki még annyit se engedett. Ennek ellenére elértük a célunkat, nem erődemonstrációt szerettünk volna, hanem egy olyan koncepciót szerettünk volna felvezetni, amelyben mint klub meg tudjuk védeni a gazdaságunkat, illetve a játékosoknak se szerettünk volna beletörni nagyon a pénztárcájába" – árulta el.

A Nagy Lászlóval készült teljes beszélgetést ide kattintva olvashatják el.