Vágólapra másolva!
Egészen meghökkentő dolgok zajlanak abban a szlovéniai buborékban, ahol hétfő óta a magyar férfi kosárlabda-válogatott tartózkodik. A nemzeti csapat szombaton Ausztria, jövő hétfőn pedig Szlovénia ellen játszik a 2021-es Európa-bajnoki kijutásért. A magyarok jelenleg két győzelemmel vezetik a csoportot. A hétfői megérkezés óta azonban a koronavírustesztekkel kapcsolatban különleges cirkusz vette kezdetét Ljubljanában. Ami csütörtökön kora délután újabb fordulatot vett.

FRISSÍTÉS: A BB1 szakportál azt írja, hogy az osztrák szövetség honlapja szerint – a FIBA döntésének értelmében – a magyar válogatottnak el kell hagynia a szlovéniai buborékot. Amint megtudjuk a részleteket, frissítjük a cikket.

Amikor a magyar válogatott hétfőn autóbusszal elindult Szlovéniába, minden játékos úgy szállt fel a járműre, hogy negatív koronavírusteszttel rendelkezett. A megérkezés után azonban egymás után jöttek a rossz hírek. Szerdán este úgy tűnt, hogy 5 magyar játékos is pozitív tesztet produkált. Ebből csütörtökön reggelre az lett, hogy három kosarasnak haza kell utaznia, de a másik kettő, aki szerdán este még pozitív volt, csütörtök reggelre hirtelen negatív lett.

Sztojan Ivkovics és a magyar válogatott nagyon nehéz napokat él meg a ljubljanai buborékban Fotó: Mudra László - Origo

"A legfontosabb hírem az, hogy jól vagyunk, harcra készen állunk a szombati és a hétfői mérkőzésekre" - számolt be az Origónak Sztojan Ivkovics szövetségi kapitány. "Ferencz, Benke és Váradi most hazautaznak, ők pozitívak, de Pongó és Tóth Norbert itt marad, mert a szerda esti pozitív teszt után reggelre hirtelen negatívak lettek. Ne kérdezze, hogyan, nem tudom. Ezzel együtt mi megbízunk a magyar orvosokban és a magyar tesztekben. Az egész válogatott úgy érkezett meg ide, hogy mindenki negatív volt.

A nehézségek csak megerősítenek bennünket, nagyon várjuk az újabb teszteredményeket és a szombati mérkőzést" - fejezte be nyilatkozatát Sztojan Ivkovics.