Danyi Gábor: Nekimegyünk a világbajnoknak is

EHF EURO 2020, Group C, Hungary - Croatia EuropeanChampionships HANDBALL, Danyi Gábor, Elek Gábor, Görbicz Anita, magyar női kézilabda-válogatott
Coach Gabor Elek, coach Anita Gorbicz and coach Gabor Danyi of Hungary before the EHF EURO 2020 European Women's Handball preliminary round match between Hungary and Croatia at Sydbank Arena in Kolding in Denmark, on December 4, 2020.. (Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix)
Vágólapra másolva!
A magyar női kézilabda-válogatott 38-26-ra legyőzte Szerbiát az Európa-bajnokság vasárnapi mérkőzésén. A remek siker után Danyi Gábor, a nemzeti csapat társszövetségi kapitánya a Sport Tv-nek, valamint Szőllősi-Zácsik Szandra, a mieink balátlövője az NSO-nak értékelte a látottakat.

"Mindenki odakoncentrált a mai mérkőzésre, ezt hozta a télapó" - kezdte Danyi Gábor.

- mondta bizakodva a szakember.

A magyar válogatott szakmai stábja boldogabb lehet a Szerbia elleni mérkőzés után Forrás: Ritzau Scanpix via AFP/Bo Amstrup/Bo Amstrup

"Ha trükk nem is volt, de egy picit változtattunk a játékosokkal szembeni hangnemmel. Egy nagyon konkrét elemzéssel tudatosítottuk azt, hogy miért vagyunk itt. Nagyon régen játszott ez a csapat két mérkőzést együtt, sőt valakinek ez az első világeseménye is. Nagyon jó hogy így reagáltunk a vereség után, nagyon jól kézilabdáztunk - beszélt arról Danyi, hogy miben látja a változás okait.

"A szerbek nagyon komoly meglepetést okoztak a hollandok ellen, ezt sikerült jó kielemeznünk. Ahogyan a lányok a reggelinél viselkedtek és a buszra szállásnál is koncentráltak, látszott, hogy ez egy más meccs lesz."

"Bármi is történik a holland-horvát meccsen, mi két nap múlva meg szeretnénk verni Hollandiát.

Szeretnénk ezt a formát tartani, sőt még magasabb szintre emelni. Nekimegyünk Hollandiának, nincs más választásunk" - tekintett előre a társszövetségi kapitány a keddi, világbajnok elleni összecsapásra.

„Ha a tíz gólra gondolunk, mondhatjuk, hogy most játszottam a legjobban a nemzeti csapatban" - értékelt a Szerbia ellen szinte újjászülető Szőllősi-Zácsik Szandra a Nemzeti Sport Online-nak.

Igazi csapatmunkát vittünk véghez, a védekezésünk összeállt, volt kapusteljesítmény és nem lassítottuk le a játékot, ami nagyon nem fekszik nekünk" - mondta a szerbek kapujába 10 gólt dobó balátlövő.