Újabb horvát győzelem a női kézilabda-Eb-n

EHF EURO 2020, Main Round - Group II, Croatia and Rumania, EHF EURO 2020 EuropeanChampionships HANDBALL
Dora Krsnik and Camila Micijevic of Croatia in action with Laura-Petruta Popa of Romania during the EHF EURO 2020 European Women's Handball Main Round - Group II match between Croatia and Rumania at Sydbank Arena in Kolding in Denmark, on December 10, 2020.. (Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix)
Vágólapra másolva!
Horvátország 25-20-ra legyőzte Romániát a Dániában zajló női kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének első fordulójában, és továbbra is őrzi hibátlan mérlegét, az újabb sikerrel pedig már csak egyetlen pont választja el őket a biztos elődöntőbe jutástól.

A magyar válogatottat is felvonultató C csoportot három győzelemmel száz százalékos teljesítménnyel megnyerő horvátok nagyon rosszul kezdtek, de az is lehet, hogy Románia kezdett nagyon jól, hiszen a félidő felénél 8-4-re vezettek Cristina Neaguék. Nenad Sostaric, a horvátok kapitánya ekkor időt kért, a csapat pedig valósággal megtáltosodott, és a játékrész második felét 10-2-re nyerték meg, így 14-10-es előnnyel mehettek szünetre.

Fordulást követően öt perc elteltével a románok feljöttek két gólra, amire Sostaric megint időt kért, és ismét hatékonyan tette ezt: ezúttal a hétgólos Valentina Blazevic, valamint a négy-négy gólt szerző Larissa Kalaus, Camila Micijevic és Katarina Jezic vezetésével visszaállt a négy-öt gólos különbség, a meccs utolsó negyedében ráadásul ismét remekül védett Tea Pijevic kapus is, és végül magabiztosan verték meg a nagyon gyenge napot kifogó románokat.

A hibátlan horvát válogatott így már 6 ponttal áll, és, ha a norvégok, illetve a németek ellen két pontot tudnak szerezni, akkor éremért játszhatnak az Eb utolsó szakaszában Herningben.

Az olimpiai bajnok Oroszország szintén százszázalékos maradt, mivel a vártnál sokkal nehezebben ugyan, de egy góllal legyőzte Montenegrót a herningi I. csoportban. A mezőny legeredményesebb játékosa a Debrecen montenegrói játékosa, Jelena Despotovic volt, aki nyolc kísérletből hétszer talált be. A Dunaújváros kapusa, Anastasija Babovic két lövést védett.

Eredmények, női Európa-bajnokság,

középdöntő, első forduló:
1. csoport:
Oroszország–Montenegró 24-23 (13-13)

2. csoport:
Horvátország–Románia 25-20 (14-10)