Vágólapra másolva!
A Swietelsky-BRSE 3-0-ra kikapott a házigazda Monzától a női röplabda CEV Kupa nyolcaddöntőjében, így búcsúzott a sorozattól.

A viharsarki együttes sokáig várt arra, hogy bemutatkozhasson a második számú európai kupasorozat mostani idényében: Tóth Gábor csapatának első körös ellenfele, a finn LPV Huittinen a koronavírus-járvány miatt visszalépett, a monzai buborékos rendszerű tornát pedig nem sikerült az eredetileg kijelölt decemberi időpontban megrendezni. Akkor a többi között a BRSE vezetősége kérésének eleget téve az európai szövetség elhalasztotta a négycsapatos viadalt, mondván, a szervezők nem tudtak megfelelő garanciákat adni a biztonságos rendezésre.

A Békéscsaba - amely 2019-ben elődöntőig jutott a CEV Kupában - vasárnap kelt útra és Bécs érintésével repült Monzába, ahol a világ egyik legerősebb bajnokságának számító olasz élvonalban tizenkét mérkőzés óta veretlen, házigazda Saguella Monza várt rá a nyolcaddöntőben.

A BRSE háromszettes vereséggel búcsúzott a női röplabda CEV Kupától Fotó: Polyák Attila - Origo

A hazaiak az előzetes erőviszonyoknak megfelelően ponterősen kezdték a mérkőzést, hamar nagy előnyt alakítottak ki és simán kerültek szettelőnybe. A második játékrészben sokkal jobban teljesített a magyar csapat, amely a végjátékban több ponttal vezetett, sőt, játszmalabdáig is eljutott. A hajrát a belga Lise van Hecke vezette hazai csapat bírta jobban, így nagy csata után egyetlen szettre került a továbbjutástól.

A BRSE a harmadik felvonásban sem adta fel, 21-19-ig őrizte két-hárompontos előnyét, ekkor azonban ismét egy sebességi fokozattal feljebb kapcsoltak a hazaiak, amire már nem volt válasza Tóth Gábor tanítványainak.

A mérkőzés legeredményesebb játékosa van Hecke volt 19 ponttal.

Ezzel az utolsó magyar csapat is búcsúzott a CEV Kupától: a Nyíregyháza első meccse előtt visszalépett, a Vasasnak pedig a negyeddöntő jelentette a végállomást. A harmadik számú sorozatban, a Challenge Kupában a Kaposvár február végén, március elején a romániai Alba Blaj (Balázsfalva) ellen ugyanakkor elődöntőt vív.

Eredmény:
Saugella Monza (olasz) - Swietelsky-BRSE 3-0 (16, 27, 22)
a magyar csapat legjobb pontszerzői: Vander Weide 17, Drpa 11