Szenzációs átigazolást jelentett be a szekszárdi női kosárlabdacsapat

Connecticut Sun v Las Vegas Aces - Game Two GettyImageRank2 Color Image wnba Horizontal SPORT BASKETBALL
PALMETTO, FLORIDA - SEPTEMBER 22: DeWanna Bonner #24 of the Connecticut Sun reacts to a call during the first half of Game 2 of their Third Round playoffs against the Las Vegas Aces at Feld Entertainment Center on September 22, 2020 in Palmetto, Florida. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Julio Aguilar/Getty Images/AFP (Photo by Julio Aguilar / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP)
Vágólapra másolva!
Szenzációs átigazolási hírt jelentett be a női kosárlabda NB I-ben szereplő KSC Szekszárd vezetősége. A tolnai klub leigazolta az amerikai Dewanna Bonnert, aki kétszer nyert bajnokságot a WNBA-ben, emellett háromszor választották be az amerikai profi női bajnokság All Star csapatába. Egy biztos, a KSC Szekszárd együttesénél ilyen képességű játékos még soha nem fordult meg.

A tolnai csapat jelen pillanatban a harmadik helyen áll a bajnokságban és éppen szerdán szenvedett hazai pályán 25 pontos vereséget a listavezető Sopron Basket együttesétől. A meccs tévés közvetítésének végén Szabó Noémi sportigazgató már jelezte, hogy a csapat vezetősége nagy igazolásra készül: ez most vált hivatalossá azzal, hogy bejelentették Dewanna Bonner szerződtetését.

A klasszis már egy rövid, telefonos interjút is adott a szekszárdi együttes honlapjának:

Hogyan került kapcsolatba a Szekszárddal?
Természetesen testvéremen, Erica McCall-on keresztül, aki ott játszik. De korábban már láttam a csapatot játszani: kemények és élvezik a kosárlabdát, ez tetszett nekem.

Mennyire ismeri a magyar bajnokságot, hogyan látja, új csapata nyerhet aranyérmet valamelyik sorozatban ebben a szezonban?
Még nem játszottam velük, de nyilván ezt a sportágat is úgy érdemes játszani, hogy az aranyra hajtunk, bárhol is legyünk.

DeWanna Bonner a KSC Szekszárd játékosa lesz Forrás: AFP/2020 Getty Images/Julio Aguilar

Izrael, Spanyolország, Oroszország, Csehország és Kína után egy újabb országba érkezik – mennyire tudta megismerni az országok kultúráját, sajátosságait?
Eddig mindegyik nagyon tetszett, s mindenhol megpróbálom megismerni a fent említetteket, hiszen úgy vagyok vele, ezek alighanem egyszeri és megismételhetetlen lehetőségek, amikkel élni szeretnék. Izgatottan várom, hogy Magyarországot és az ott élő embereket is megismerjem.

Tisztában van-e a Szekszárd szezonbeli eredményeivel, hogyan látja az Európa-kupás esélyeket?
A Szekszárd egy nagyszerű klub, egy kitűnő edzővel. Remélhetőleg versenyben leszünk a legjobbakkal és a nemzetközi kupában sikerül továbbjutni.

❗️❗️❗️ Óriási, európai mércével is szenzációs hírt szeretnénk bejelenteni: a KSC Szekszárd szerződést kötött DeWanna...

Közzétette: KSC Szekszárd2021. február 18., csütörtök

A szekszárdiaknak azért volt fontos ez az igazolás, mert így esélyük lehet a második számú európai kupában a jó szereplésre. Abban a sorozatban a legjobb 16 között járnak a csapatok.

A nyolc közé jutásért a Szekszárdnak a francia Saint-Amand Hainaut Basket lesz az ellenfele. Amennyiben a magyar csapat továbbjut, akkor vagy a török Kayserivel, vagy a szintén török Elazig Il Ozel Idare csapatával mérkőznek majd meg.

Azt is tudni lehet, hogy a jövő heti Magyar Kupa nyolcas döntőben még nem fog játszani az amerikai sztárjátékos, akinek az érkezésével a bajnokságban is jobb szereplésre számíthat Zseljko Djokics csapata.