Döbbenetes védekezés: egy félidő alatt 6 pontot kapott a Sopron Basket

Sopron Basket Fegyverneki Zsófia kosárlabda Euroliga
Ezúttal is Fegyverneki Zsófia volt a Sopron egyik legjobbja
Vágólapra másolva!
Egészen hihetetlen meccset játszott a Sopron Basket női kosárlabdacsapata a TFSE-MTK ellen a magyar bajnokságban szerda este. A TF az első negyedben 19 pontot dobott, a harmadikban és a negyedikben - tehát a második félidőben - összesen hatot, ebből a negyedik negyedben 1, azaz egy pontot.

A Sopron már alapszakasz győztesként érkezett meg a budapesti mérkőzésre.

Ráadásul nagy munkából, mert a csapat gőzerővel készül a jövő heti Euroliga negyeddöntőre, amelyet a Lyon ellen vív meg - mindkét meccset Sopronban rendezik majd, amely nagy esélyt kínál az idei Final Fourba jutáshoz.

De térjünk most vissza a szerda esti TFSE elleni mérkőzésre. Mivel a zöld-sárgák kőkemény edzésekből érkeztek Budapestre, megvolt annak a veszélye, hogy ólomlábakon mozognak majd. Viszont az is nyilvánvaló, hogy a Sopronnak kellett ez a meccs, mert a játék óhatatlanul megtöri azt a brutális felkészülést, amelyet most az Euroliga miatt folytatnak.

Nos, a kezdeti visszafogottság után (az első negyedet 22-19-re nyerte meg a Sopron, a TF az első 10 percben néhányszor vezetett is) alaposan beindultak Fegyvernekyék. És itt most nem is a támadójáték a lényeg, hanem a védekezés. A második félidő eredménye 6-46 lett a Sopronnak, amely ezen a szinten elképesztő eredmény. Gáspár Dávid az egész csapatának lehetőséget tudott adni a játékra, ez a széles rotáció azt is eredményezi, hogy a Sopron kulcsembereit nem kellett agyonterhelni.

A 38-97-es végeredmény egészen meghökkentő.

Ilyen formát ez a Sopron nagyon régen nem mutatott, ha mutatott egyáltalán. Tényleg nagy érdeklődéssel várjuk a jövő heti EL-negyeddöntőket, amelyekről az Origo a helyszínről, a soproni buborékból számol be.

Közben Franciaországban is érdekes dolgok történtek szerda este, mert

a Sopron ellenfele, a Lyon 73-71-re kikapott az ESB Villeneuve otthonában.

Egészen biztosak vagyunk abban, hogy a Lyon is kőkemény munkában van az Euroliga-felkészülés miatt, de azért ez a vereség és az, hogy a Lyon csupán a negyedik a francia bajnokságban, mindenképpen meglepő.

Eredmények:
TFSE-MTK - Sopron Basket 38-97 (19-22, 13-29, 5-25, 1-21)
Vasas Akadémia - PEAC-Pécs 42-58 (7-16, 11-16, 10-12, 14-14)
VBW CEKK Cegléd-ELTE BEAC Újbuda 54-61 (11-18, 21-12, 8-13, 14-18)
Uni Győr MÉLY-ÚT - Ludovika-FCSM Csata 92-75 (21-22, 20-24, 29-15, 22-14)