Vágólapra másolva!
A magyar U15-ös leány vízilabda-válogatott Európa-bajnokságot nyert. A csapat kapitánya az a Kiss Patrícia, akinek édesapja a háromszoros olimpia bajnok, Kiss Gergely.

Még be sem töltötte a tizenötöt, de már Európa-bajnok Kiss Patrícia. Persze, könnyű neki – mondhatná bárki – ugyanis volt kitől örökölnie a tehetségét, papája ugyanis nem más, mint Kiss Gergely olimpiai-, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó.

„Nem szólok bele a játékába, persze azért megbeszéljük, mi is történt a meccseken

– kezdte a háromszoros ötkarikás győztes a Borsnak. – Patrícia tudja, mit akar. Elszánt, szorgalmas, testben, lélekben „együtt" van.

Kialakult stílusa van, mind a sportban, mind pedig a medencén kívül egyaránt.

Kiss Gergely elmondta, minden szülőnek legalább olyan örömöt és boldogságot kíván, mint amilyet lánya és a magyar csapat okozott neki az Eb-aranyérmével.

„Külön öröm, hogy ezek a kislányok, pedig öt-hat klubból verbuválódtak össze, milyen egységes csapatot alkottak" – lelkendezett a büszke papa.

– Látszott rajtuk, hogy nemcsak a pólót, hanem egymást is nagyon szeretik. Mivel fiatalok, és jó kezekben vannak,

nagy esély van arra, hogy két-három évig még szállítani fogják a jó eredményeket, majd később a felnőtt csapatok erősségei is lehetnek."

„Holnaptól azért lesz egy kis pihenője Patríciának, úgy is fogalmazhatnék, visszakapja egy időre a gyerekkorát. Nem lesz edzés, csak kirándulás, egy kis nyaralás és kikapcsolódás – árulta el az édesapa. – Aztán következik a munka, hiszen edzőtáborba megy az új klubjával, a KSI-vel, majd indul a bajnokság.

De előtte együtt kiszurkoljuk a magyar lányoknak és a fiúknak az olimpiai aranyérmet a tokiói játékokon" – zárta a szavait Kiss Gergely.