Vágólapra másolva!
A Váci NKSE házigazdaként szerezte meg az első sikerét a női kézilabda Európa-liga csoportkörében, amelynek ötödik fordulójában vasárnap 35-29-re kerekedett a francia Chambray Touraine fölé.

Az már múlt hétvégén biztossá vált, hogy a magyar csapat nem juthat a negyeddöntőbe. A hazai csapatból nem hiányzott senki, teljes kerettel vágott neki az összecsapásnak, és jobban is kezdett Kuczora Csenge vezérletével (4-1).

Ezt követően azonban megtorpant támadásban a vendéglátó, fel is zárkózott a francia gárda. A játékrész közepén jelentősen javult a Vác védekezése, így négygólos előnyre tett szert (13-9), ám az ellenfél kapuscseréje nyomán ismét kiegyenlítetté vált a játék. A félidő végét viszont jobban bírta a magyar együttes, melynek köszönhetően visszaállította a négygólos különbséget.

A váciak nagy küzdelemben szerezték meg a győzelmet Forrás: NurPhoto via AFP/Robert Szaniszlo/NurPhoto/Robert Szaniszlo

Fordulást követően labdaszerzésekkel és gyors támadásokkal hatra növelte a különbséget a Vác, ezzel pedig a dudaszóig jól gazdálkodott. A

mérkőzés legeredményesebbjeként Kuczora nyolc gólig jutott, a kapuban Pásztor Bettina 35 lövésből 10-et, Bukovszky Anna hatból kettőt hárított.

Az egy győzelemmel és négy vereséggel álló váciak egy hét múlva hazai pályán a román Ramnicu Valcea ellen zárják a második számú európai kupasorozat csoportkörét. A két sikerrel és három vereséggel rendelkező Mosonmagyaróvár ugyanazon a napon a horvát Lokomotiva Zagreb együttesét fogadja Győrben.

Eredmény, csoportkör, 5. forduló, D csoport:

Váci NKSE-Chambray Touraine (francia) 35-29 (18-14)

lövések/gólok: 57/35, illetve 51/29
gólok hétméteresből: 4/3, illetve 6/4
kiállítások: 8, illetve 10 perc